Restricţii de trafic pe A2, între Bucureşti şi Fundulea, după ce plăcile din beton s-au deformat din nou

Restricţii de trafic pe A2, între Bucureşti şi Fundulea, după ce plăcile din beton s-au deformat din nou

În urmă cu câteva luni, pe acelaşi sector de drum plăcile de beton s-au ridicat FOTO DIgi TV

Dezastrul de pe Autostrada Soarelui, de la kilometrul 20, unde drumul spre mare este făcut praf, creează noi probleme. După deformarea, marţi seară, a unor plăci de beton, care au pus în pericol circulaţia, Compania Naţională de administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a restricţionat viteza de deplasare la 80 km/h.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viteza de circulaţie pe sectorul de autostradă A2 Bucureşti - Fundulea este restricţionată la 80 de kilometri/oră, după ce, marţi, la km 20+000, calea 2, sensul de mers Constanţa - Bucureşti, a apărut o deformaţie a plăcilor de beton din ciment ale sistemului rutier cauzată de temperatura ridicată, a anunţat CNAIR.
 
"În data de 17.07.2018, în jurul orei 18.30, pe Autostrada A2, la km 20+000, Calea 2, sensul de mers Constanţa - Bucureşti, din cauza temperaturii ridicate a apărut fenomenul de dilatare, ceea ce a cauzat o deformaţie a plăcilor de beton din ciment ale sistemului rutier. Acest lucru a condus la închiderea circulaţiei pe sectorul de autostradă menţionat, traficul fiind deviat pe breteaua parcării din zona respectivă", precizează CNAIR, într-un comunicat.
 
Potrivit aceleiaşi surse, celula de criză constituită pentru monitorizarea A2 a fost activată de urgenţă, iar Districtul Brăneşti a intervenit cu utilaje specifice pentru remedierea situaţiei. Astfel, în jurul orei 23.00, traficul a fost reluat în condiţii de siguranţă a circulaţiei. "Atenţionăm participanţii la trafic că pe sectorul de autostradă A2, Bucureşti - Fundulea este instituită restricţie de viteză de 80 km/oră, în vederea prevenirii unor evenimente nedorite de acest gen", precizează compania. 
 
 
"Cedările unor părţi sunt cazuri excepţionale"
 
Acesta nu este însă primul incident. În luna mai, la kilometrul 17, mai multe plăcit de beton s-au umflat punând traficul în pericol. Despre probleme care apar în trafic, punându-i în pericol pe şoferi, cum a fost incidentul de la kilometrul 17, reprezentatul DRPD Bucureşti spune că “cedările unei părţi rutiere sau unor părţi din acestea sunt cazuri excepţionale, iar cauzele din care se produc acestea pot fi determinate numai în urma unor expertise întocmite de experţi autorizaţi. “De asemenea, acesta mai spune că astfel de probleme nu au mai fost semnalate pe alte tronsoane de pe A2, dar că aceste cedări pot apărea oriunde, se întâmplă aleatoriu. Întrebat ce măsuri se iau pentru a preveni o nenorocire, reprezentantul DRDP a precizat: sectorul de autostradă se monitorizează permanet, iar unde apar probleme, în cel mai scurt timp se semnalizează zona şi se iau toate măsurile pentru remediere.
 
Începe marea modernizare
 
În septembrie începe mare modernizare. Drumul care face legătura între Capitală şi litoral va fi închis pe porţiuni, pentru ca reparaţiile să nu încurce şoferii. “Preconizăm că lucrările de reparatii pe tronsonul A2 Bucureşti-Fundulea vor începe în luna septembrie 2018 şi se vor desfăşura etapizat, în şase perioade, pe parcursul a trei ani. Investiţia se ridică la 100 de milioane de lei”, a precizat Dinu Daniel Augustin, director general regional al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti(DRDP). Cu aceşti bani, autorităţile promit că vor moderniza 24 de kilometri de autostradă cu două benzi, pe două căi de circulaţie.
 
Potrivit caietului de sarcini, câştigătorul licitaţiei va trebui să desfăşoare mai multe lucrări. Astfel, se frezează 8 cm de beton, se repară crăpăturile din dale şi se toarnă 2 cm mortar asfaltic şi 6 cm mixtură asfaltică stabilizată, iar între ele se aşterne un strat de geocompozit. În timpul reparaţiilor, explică Dinu Daniel Augustin, autostrada se va închide pe o cale, astfel că astfel că circulaţia se va menţine pe ambele sensuri, dar pe o singură bandă.
Conform DRDP Bucureşti, în cursul acestui an, au fost efectuate în regie lucrări de reparaţii îmbrăcăminţi hidraulice între km 12+000-36+000, pe o suprafaţă de 2.060 mp cu valoare de 116.686 lei cu TVA. Pe sectorul cuprins între km 12+000-36+000 se fac permanent revizii şi se intervine de câte ori este nevoie.

 

citeste totul despre: