Recrutări. Admitere în şcolile de agenţi şi subofiţeri, unde se depun dosarele

Recrutări. Admitere în şcolile de agenţi şi subofiţeri, unde se depun dosarele

Admitere la şcolile din cadrul MAI FOTO Adevărul

Pentru diminuarea deficitului de personal, Ministerul Afacerilor Interne(MAI) organizează, în premieră, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în şcolile de agenţi şi subofiţeri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Premieră în MAI: şcolile de agenţi şi subofiţeri organizează admitere în ianuarie 2018 pentru 2.880 de locuri.
Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1.600 pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră.
 
Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune — femei şi bărbaţi, cu excepţia celor aprobate la şcoala de Subofiţeri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti care sunt doar pentru bărbaţi.
Recrutarea candidaţilor se realizează, în funcţie de domiciliu, respectiv reşedinţa acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităţilor teritoriale şi centrale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidaţi la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017. Candidaţii depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare.
Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se vor afişa pe site-ul oficial al fiecărei unităţi de învăţământ.
 
Probe sportive şi evaluare psihologică
 
Şcolile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13 — 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei şcoli.
Proba de verificare a cunoştinţelor constă într-un test scris. Pe lângă testul scris, candidaţii vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic şi evaluarea medicală.
 
Iată şcolile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie:
 
Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina — 1300 locuri
Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj-Napoca — 300 locuri
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu din Oradea — 280 locuri
 Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Grigore Alexandru Ghica din Drăgăşani — 350 locuri 
 Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Petru Rareş din Fălticeni — 350 locuri
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Pavel Zăgănescu — Boldeşti — 300 locuri.
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: