Record de infectări cu noul coronavirus. Câte cazuri au fost raportate într-o zi

Record de infectări cu noul coronavirus. Câte cazuri au fost raportate într-o zi

Îmbolnăvirile cu noul coronavirus nu mai pot fi ţinute sub control FOTO Shutterstock

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 4.848 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 - cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei. De asemenea, s-au înregistrat şi 69 de decese. Şi judeţul Călăraşi a înregistrat un roecord negativ, încă 41 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile fiind de 0,98 la mia de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivel naţional, 766 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3.25.

”Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 137.835 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise miercuri.
 
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns în Bucureşti la 3,25, fiind depăţit de cel din Alba, care este 3,26.
 
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 773 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.  Până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.250. Dintre acestea, 766 sunt internate la ATI. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările