Reabilitarea termică a clădirilor obligă la obţinerea autorizaţiei de construire. Ce riscă locatarii care încalcă legea

Reabilitarea termică a clădirilor obligă la obţinerea autorizaţiei de construire. Ce riscă locatarii care încalcă legea

Reabilitarea termică a clădirilor obligă la obţinerea autorizaţiei de construire FOTO Adevărul

Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Călăraşi anunţă cetăţenii că pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică a clădirilor având mai mult de trei niveluri este necesară obţinerea unei autorizaţii de construire.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea,  conform Legii 50/1991, este necesară obţinerea unei autorizaţii de construire pentru realizarea de acoperişuri tip şarpantă peste terasa existentă.

“Ca urmare, Direcţia de Urbanism aduce la cunoştinţă tuturor proprietarilor de locuinţe care au efectuat lucrări de reabilitare termică sau construire de acoperişuri tip şarpantă să se prezinte la sediul instituţiei noastre în vederea intrării în legalitate, conform reglementărilor legislative în vigoare.

Trebuie menţionat că, în condiţiile realizării acestor lucrări fără obţinerea autorizaţiei de construire, persoanele în cauză sunt direct răspunzătoare de producerea unor incidente  ce pot avea consecinţe determinate de execuţia defectuoasă a acestora”,  susţin autorităţile.

Acest prim demers face parte dintr-o acţiune mai vastă care are ca scop final reglementarea din punct de vedere urbanistic a ansamblurilor de locuinţe colective din municipiul Călăraşi. Ca urmare, precizează Primăria, călărăşenii sunt rugaţi să sprijine buna desfăşurare a acestei acţiuni, fără a fi necesară aplicarea de măsuri punitive.

Vă recomandăm şi:

Mai puţine autorizaţii de construire emise în 2016

Bloc ridicat fără autorizaţie de construire pe firma fostului deputat PSD Victor Roman. Primarul: „Ce să facem, să-l dărâmăm?“

citeste totul despre: