Reabilitarea Poştei Vechi, primul proiect finanţat prin POR în regiunea Sud Muntenia, a fost semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr. ing. Liviu Muşat, împreună cu primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, au semnat primul contract de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.


Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia care va primi finanţare în cadrul POR este restaurarea Poştei Vechi, pentru care municipiul Călăraşi, în calitate de beneficiar, va primi fonduri nerambursabile de peste 9,8 milioane de lei. Înaintea semnării contractului, directorul ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Muşat, a declarat:

„Ne bucurăm că astăzi semnăm primul contract de finanţare din regiunea Sud Muntenia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 chiar în municipiul Călăraşi. Acest proiect este unul de suflet, care poate contribui la creşterea atractivităţii municipiului reşedinţă de judeţ din punct de vedere turistic. După cum ştiţi, Programul Operaţional Regional nu a avut deloc un start uşor. Iată suntem la mai bine de doi ani de la începutul exerciţiului financiar 2014 – 2020, dar contractul pe care îl semnăm acum, primul de la nivelul regiunii noastre, va deschide o nouă etapă, care va însemna practic o avalanşă de contracte, ce vor demara în această vară.

Suntem convinşi atât noi, în calitate de Organism Intermediar POR, cât şi aplicanţii din Sud Muntenia, că vom recupera din această întârziere, astfel încât într-un timp cât mai scurt să demarăm investiţiile pentru care au fost depuse proiecte importante spre a fi finanţate cu fonduri europene. Până în prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia avem depuse în cadrul programului proiecte de peste 1,65 miliarde de lei, alocarea totală regională fiind de peste 2,7 miliarde de lei.”  

Proiectul, implementat în 44 de luni

Proiectul de restaurare a monumentului istoric a fost depus spre finanţare în luna iulie a anului trecut în cadrul Axei prioritare 5. Conform cererii de finanţare, implementarea proiectului are o durată de 44 de luni, timp în care se vor realiza lucrări de restaurare şi consolidare a monumentului, prin protejarea şi punerea în valoare a acestui edificiu dovadă a identităţii culturale locale.
 

Vă recomandăm şi:

Cum să salvezi o clădire de patrimoniu excepţională. Cazul casei din Constanţa convertite în afacere pentru comunitate

Clădirile de patrimoniu şi alte imobile din centrul istoric, în program multianual de reabilitare

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite