Reabilitarea centrului vechi pietonal, o investiţie de peste 36 milioane de lei, în evaluare la ADR Sud Muntenia

Reabilitarea centrului vechi pietonal, o investiţie de peste 36 milioane de lei, în evaluare la ADR Sud Muntenia

Centrul vechi va fi reabilitat FOTO PMC

Unul dintre cele trei proiecte, cele mai mari ca valoare, depuse la sfârşitul anului trecut de către autorităţile locale şi aflate în evaluare la ADR Sud Muntenia, vizează reabilitarea centrului vechi pietonal.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Primăria Călăraşi aşteaptă finanţarea în cadrul Regio 2014-2020 a celor 3 proiecte ce vizează Axa Prioritară 4-Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, cu o valoare de 19,5 milioane de lei. ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea unui spaţiu urban multifuncţional în zona centrală a municipiului”  va schimba faţa  centrul vechi.
 
O zonă gri, cu spaţii publice degradate, neamenajate corespunzător, neatractivă pentru călărăşeni a fost inclusă într-un proiect de modernizare cu finanţare europeană în valoare de peste 36 de milioane de lei. Proiectul de regenerare urbană, în valoare de epste 36 milioane de lei,  are o durată de execuţie lucrărilor de construcţii şi montaj pentru toată zona centrului vechi de 16 luni. Astfel, autorităţile vor demola amenajările existente şi vor introduce fântâni arteziene, mobilier urban, pergole, rampe şi vor extinde spaţiie verzi prin amenajare peisagistică.
 
“Zona centrală în care este situat amplasamentul investiţiei concentrează cele mai importante unităţi administrative, financiare, culturale şi comerciale şi prezintă o bună deservire cu spaţii publice prin existenţa unei reţele formată din grădini, squaruri şi pieţe conectate, parţial, prin zone pietonale.  Cu toate acestea, spaţiul public nu este amenajat corespunzător, fiind în mare măsură degradat. Astfel, per ansamblu, zona nu este foarte atractivă pentru locuitori, fiind necesară reamenajarea şi revitalizarea zonei pietonale”, spun autorităţile locale.
 
Soluţii moderne de share-space
 
Proiectul propune soluţii moderne de share-space şi pietonal, infrastructura necesară derulării tranzitului pietonilor şi bicicliştilor între zonele de interes din zona centrală şi a legăturii între liniile de circulaţie ale transportului public urban.
 
Lucrările de intervenţie propuse vor consta în: lucrări de infrastructură, fântâni, mărirea şi diversificarea zonelor de spaţiu verde prin amplasarea de jardiniere şi gradene de sprijin (se vor planta specii autohtone şi foarte bine adaptate la mediul climatic din zona câmpiei), trepte şi rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, pergole, divers mobilier urban, iluminat ornamental, canalizaţii subterane pentru instalaţiile noi cât şi pentru reţelele de telefonie, amenajarea zonelor de şedere prin amplasarea de bănci inteligente (dotate cu prize USB, sisteme inteligente şi autonome) etc, explică primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin. În acelaşi perimetru va fi amplasată o staţie autonomă de tip bike-sharing pentru circa 30 de biciclete care va permite parcarea în siguranţă a acestora precum şi un confort ridicat pentru închiriere şi returnare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările