Razie în trafic. Transportatorii de marfă şi de persoane, în vizorul poliţiştilor

Razie în trafic. Transportatorii de marfă şi de persoane, în vizorul poliţiştilor

Poliţiaa trage pe dreapta toate maşinile de transport Foto.Arhivă Adevărul

Microbuzele şi autobuzele care transportă pasageri, dar şi maşinile de mare tonaj încărcate cu marfă vor fi trase pe dreapta, în perioada 9-15 februarie 2015. În cadrul raziei „TRUCK&BUS” poliţiştii urmăresc dacă şoferii respectă legea în  privinţa transportului de marfă şi  de persoane.


De asemenea, nu vor fi trecuţi cu vederea nici cei care circulă cu viteză, pentru a preveni astfel tragediile rutiere.
Acţiunea vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri”, a anunţat IPJ Călăraşi.

Toţi şoferii care vor fi opriţi în trafic trebuie să le prezinte poliţiştilor foile de parcurs, licenţele de transport, de execuţie şi de traseu.  Maşinili care transportă marfă vor fi controlate, urmărindu-se  existenta documentelor legale, condiţiile de transport, respectarea traseelor şi a graficelor de circulaţie, precum şi a celorlalte condiţii stipulate în caietele de sarcini.
 

Vă recomandăm şi:

Razie pe şosele. Poliţia, cu ochii pe şoferii băuţi sau care consumă droguri

Tamponare pe DN4. Şoferul vinovat, băut şi fără permis, a fugit de la locul accidentului

Viteza şi alcoolul fac victime. Doi tineri au murit pe loc, iar alţi trei au fost răniţi într-un cumplit accident la Tonea

UPDATE Trei tineri au murit pe loc, pe DN3, după ce maşina în care se aflau s-a înfipt într-un copac. Şoferul nu avea permis

Accident cu patru răniţi pe DN4 Olteniţa-Bucureşti, după ce şoferul unui Tico a aţipit la volan

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările