Razie pe şosele. Poliţia, cu ochii pe şoferii băuţi sau care consumă droguri

Razie pe şosele. Poliţia, cu ochii pe şoferii băuţi sau care consumă droguri

Pe teren, pentru sancţionarea celor prinşi pe picior greşit Foto:Arhivă adevărul

Şoferii care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri nu au nicio şansă de scăpare. În perioada 02 – 08 iunie, potrivit calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), se va desfăşura acţiunea Alcohol/drugs.

Ştiri pe aceeaşi temă


Razia vizează combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenta băuturilor alcoolice sau a drogurilor, activitate circumscrisă întăririi climatului de siguranţă rutieră pe drumurile publice. La acţiune participă poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi şi formaţiunilor de poliţie rutieră din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, precum şi poliţişti de ordine publică, inclusiv din mediul rural.

Reducerea numărului accidentelor

"Poliţiştii vor folosi aparatele etilotest aflate în dotare, scopul acestor verificări fiind de reducere a numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării normelor privind conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice", a declarat inspector principal de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.
    
În primele 4 luni ale anului 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013, pe raza judeţului Călăraşi, pe fondul consumului de alcool, s-a produs un singur (-2) accident rutier grav, soldat cu două (+2) persoane decedate şi trei (0) persoane rănite grav.

Ce spune legea

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă, potrivit art. 336 din Codul penal;
De asemenea, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 765 lei la 1.700 lei şi cu aplicarea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune.
 

Vă recomandăm şi:

Tamponare pe DN4. Şoferul vinovat, băut şi fără permis, a fugit de la locul accidentului

Viteza şi alcoolul fac victime. Doi tineri au murit pe loc, iar alţi trei au fost răniţi într-un cumplit accident la Tonea

UPDATE Trei tineri au murit pe loc, pe DN3, după ce maşina în care se aflau s-a înfipt într-un copac. Şoferul nu avea permis

Accident cu patru răniţi pe DN4 Olteniţa-Bucureşti, după ce şoferul unui Tico a aţipit la volan

FOTO Accident teribil pe A2, la Fundulea, în drum spre mare. Patru dintre cei cinci membri ai unei familii din Vâlcea au sfârşit într-un groaznic accident

Tânără de 19 ani, moartă în urma unui grav accident

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările