Razie pe drumul spre litoral. Şoferii care comit abateri, traşi pe dreapta la Feteşti

Razie pe drumul spre litoral. Şoferii care comit abateri, traşi pe dreapta la Feteşti

Poliâia, cu ochii pe Autostrada Soarelui FOTO Adevărul

Şoferii care circulă pe Autostrada Soarelui sunt verificaţi miercuri de poliţişti. Oamenii legii desfăşoară o acţiune de amploare, fiind organizate mai multe filtre pe drumul spre litoral. Conducătorii auto care sunt prinşi de radar cu viteză excesivă sunt traşi pe dreapta de agenţi la punctul de taxare de la Feteşti şi sancţionaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La acţiune participă şi poliţişti de la Antidrog, măsura fiind aceea de depistare a celor care se urcă la volan sub influenţa substanţelor interzise.

În România, conform Poliţiei Române, viteza neadaptată condiţiilor de drum şi cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere. În primele 6 luni ale anului 2020, viteza a generat 19% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând primul loc în ierarhie, au anunţat poliţiştii.

Conform Poliţiei Române, în săptămâna 10 – 16 august 2020, conform Calendarului de activităţi al Reţelei Europene a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL, Direcţia Rutieră a coordonat acţiunea Speed, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.
 
În cadrul operaţiunii, poliţiştii rutieri au acţionat cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliţiei Române.
 
Au fost controlate 37.226 de autovehicule şi aplicate 20.960 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 2.290 de permise de conducere, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările