Razie pentru combaterea comerţului ilegal. Poliţia a aplicat amenzi în valoare de 84.000 de lei şi

Razie pentru combaterea comerţului ilegal. Poliţia a aplicat amenzi în valoare de 84.000 de lei şi

Neregulile au fost sancţionate de poliţişti FOTO Adevărul

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au constatat o infracţiune şi au aplicat sancţiuni în valoare de peste 84.000 de lei în urma unor controale efectuate pe raza localităţilor Curcani, Şoldanu, Luica şi Nana.


Poliţiştii au desfăşurat pe 11 iunie o acţiune de verificare şi control pentru identificarea şi sancţionarea agenţilor economici, persoane juridice sau fizice care încalcă prevederile legale privind comercializarea mărfurilor, întocmirea documentelor sau comercializarea de mărfuri contrafăcute.
 
Ca urmare a verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat o infracţiune la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 84.500 de lei. Din totalul amenzilor, 5 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 1 la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal şi 2 conform H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare şi pentru siguranţa alimentelor.
 
Conform IPJ Călăraşi, au fost ridicate în vederea indisponibilizării 10 articole de îmbrăcăminte purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, în valoare de 5.100 de lei. Totodată, a fost confiscată suma de aproximativ 900 de lei, reprezentând contravaloarea a 172 kg de fructe şi legume, 22 saci cu furaje şi 10 kg de brânză, pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: