Razie. Aproximativ 100 de amenzi, aplicate şoferilor care transportă persoane şi mărfuri

Razie. Aproximativ 100 de amenzi, aplicate şoferilor care transportă persoane şi mărfuri

Poliţia a aplicat 100 de sancţiuni FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii călărăşeni au verificat peste 500 de vehicule şi au aplicat aproximativ 100 de sancţiuni contravenţionale, în timpul acţiunii de verificare a legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri.

   În perioada 14 – 20 octombrie, oamenii legii au efectuat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către şoferii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
 
Astfel, poliţiştii au verificat 535 autovehicule, dintre care 210 autovehicule destinate transportului de persoane şi 325 de autovehicule destinate transportului de marfă. În urma controalelor au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 83 celor care efectuau transport de marfă.
 
Neregulile sancţionate de poliţişti s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranţă, lipsa documentelor conducătorilor auto şi a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influenţa alcoolului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: