Psihiatru, despre vaccinarea cu mici gratis: O să meargă cu muştar la Tecuci(...) Noi răgâim doar curcubee

Psihiatru, despre vaccinarea cu mici gratis: O să meargă cu muştar la Tecuci(...) Noi răgâim doar curcubee

Gabriel Diaconu, cunoscut medic psihiatru FOTO Facebook/G.D.

Vaccinarea din Piaţa Obor cu mici nu doar că a făcut înconjurul lumii, ci este un subiect şi pentru analiza unui psihiatru. Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care, cu umor, spune că mesajul de luat acasă este că masa gratis a convins tot mai mulţi oameni să se imunizeze.

Iată ce mesaj a postat medicul de pagina sa de socializare:
 
Dacă erau hotdogs era mai bine?
Sau dacă se dădeau gofre in Liège?
Dacă serveai un croissant au chocolat mai era o ştire?
Sau dacă erai pe bayou şi băgai nişte gumbo?
Dim sum?
Phad thai?
Sushi?
Pitorescul şi vulgarul se amestecă, dar când ai un popor cu budă în curte şi pretenţii că noi râgâim doar curcubee orice se transformă în caricatură.
 
Nu ziceaţi voi că trebuie adaptat mesajul vaccinal anti-COVID culturii noastre? Că enunţurile medicale şi intelectualimea nu conving omul de rând? 
 
O să meargă cu muştar la Tecuci, cu alivenci la Neamţ, cu tradiţionalul gulaş sau brânză şi bulz prin Ardeal, dar o să meargă.
 
Pentru că în democraţie rogi oamenii frumos. În dictatură te rugau ei pe tine, iar vaccinarea obligatorie era văzută ca politică sanitară de stat, nu dezbatere între neica nimeni şi experţii în şurub cu şaibă.
 
Elementul cheie, mesajul de luat acasă este că masa gratis a convins mulţi români că teoria conspiraţiei nu trece prin stomac, doar printre urechi. Iar faptul că ni s-a dus un pic şi buhul, cu atât mai bine. Zici că ţara asta e făcută doar de academicieni, doctori ingineri şi Raţă pe varză.
 
Să mâncaţi voi escargot şi Saint Jacques. Românii mănâncă mici.
 
 
Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările