Protestele continuă. Tinerii preferă să vină la miting decât la distracţie: „Vrei schimbare, ieşi pe stradă!“

Protestele continuă. Tinerii preferă să vină la miting decât la distracţie: „Vrei schimbare, ieşi pe stradă!“

Nici astăzi, 7 noiembrie, protestele nu se opresc pe malul Borcei. Deşi doar câteva sute de oameni au ales să iasă în stradă, în special tineri, mitingurile paşnice se află în cea de-a patra zi. Oamenii se mobilizează pe Facebook, se caută unii pe alţii, în speranţa că doar aşa vor învinge sistemul corupt din România.

 

UPDATE ORA 16.30. Sute de tineri din Călăraşi care au ieşit să protesteze paşnic, în semn de solidaritate cu ceilalţi români din marile oraşe, au anunţat că nu vor încheia demonstraţiile atâta timp cât vor avea loc şi în ţară." Dacă în mai puţin de 24 de ore am reuşit să ne unim mai mult de 300 de persoane, să avem sprijinul legii şi să avem susţinători, de ce să ne oprim aici? Marş în tot oraşul, azi e rândul nostru, vrei schimbare, ieşi pe stradă, noi suntem viitorul!", spun protestatarii.

Călărăşenii, solidari cu toţi ceilalţi români din ţară care au ieşit la protest în marile oraşe, în memoria celor 39 de morţi şi peste 100 de răniţi din club Colectiv, se întâlnesc şi astăzi, de la ora 13.00, pe platoul din faţa Prefecturii.

Protestatarii care şi-au dat întânire pe platoul din faţa Prefecturii, la fel ca miercuri seară, au pornit pe strada Bucureşti, spre Orizont, până la Parcul Florilor. Tinerii paşnici prostestează împotriva corupţiei care face victime şi poartă pancarte: "Murim cu diploma în mână!", "Să vă fie frică, poporul se ridică!". Călărăşenii au fost îndemnaţi să-şi aducă tot mai mulţi prieteni pentru ca numărul protestatarilor de azi să fie mai mare decât cel de ieri.  De asemenea, cei care au ieşit la protest au fost sfătuiţi pe Facebook să înveţe "Deşteaptă-te, române!", dacă cumva nu ştiu imnul.

Piaţa Universităţii, loc de întâlnire pentru miting

Piaţa Universităţii a fost şi vineri, începând cu ora 18.00, locul de întâlnire pentru protestatarii din Bucureşti. Este a patra zi de proteste şi se împlineşte o săptămână de la tragedia din clubul Colectiv. În urma consultărilor de la Cotroceni cu reprezentanţii „străzii”, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va veni de asemenea, în piaţă, dar nu a anunţat şi în ce zi, deoarece nu vrea să fie subiect de breaking news.

Pe lângă întâlnirea din Piaţa Universităţii,  pe Facebook a mai fost anunţat şi un eveniment paralel, un „Marş al Tăcerii” care va începe la ora 21.00, cu loc de plecare Piaţa Unirii.

„Acest marş nu are nicio legătură cu ieşirile în stradă din ultimele zile, vrem doar să aducem un omagiu tinerilor care şi-au pierdut viaţa în dezastrul de vinerea trecută”, scrie pe pagina evenimentului.

Peste 10.000 de oameni au protestat, joi seara, în Piaţa Universităţii, scandând „Colectiv“, „Solidaritate“ şi „Singura soluţie, înc-o revoluţie“. Prin mulţime au circulat multe liste cu revendicări ale străzii, însă protestatarii nu şi-au desemnat lideri, iar atmosfera a fost marcată de informaţiile conform cărora în mulţime s-ar fi infiltrat persoane cu rol de agitatori.

Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă de la începutul acestei săptămâni, cei mai mulţi fiind în Bucureşti. Manifestanţii au avut loc însă şi în Cluj, Timişoara, Constanţa, Galaţi, Sibiu, Braşov, Târgu Mure, dar şi în alte oraşe. Românii au ieşit în stradă şi în Paris şi Londra.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Ce nu s-a văzut la televizor în timpul protestelor din Bucureşti: cum s-a încercat deturnarea manifestaţiei către un miting anti-Iohannis

Victor Ponta a demisionat. Ce politicieni români continuă să sfideze strada. Declaraţii aberante

UPDATE Peste 300 de călărăşeni protestează pe străzi. Tinerii strigă "Azi e rândul nostru!"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările