Propunerea salvatoare a unui medic: Situaţia e pe cale de a deveni apocaliptică, avem o singură soluţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testarea în masă ajută la prevenirea focarelor FOTO Adevărul
Testarea în masă ajută la prevenirea focarelor FOTO Adevărul

Dr. Mihai Craiu, unul dintre cei mai buni pediatri din România, spune că ţara noastră are o singură soluţie în aceste zile când situaţia e pe cale să devină apocaliptică din cauza COVID-19.

Dr.Mihai Craiu a arătat într-o mesaj postat pe pagina sa de socializare de ce este importantă testarea în această perioadă în România, pentru a nu închide tot, inclusiv şcolile:

Acum când nu mai gândeşte aproape nimeni "la rece", când se caută vinovaţi şi nu soluţii, când diverşi tulburaţi continuă să nege boala deşi situaţia e pe cale de a deveni apocaliptică (există localităţi cu incidenţă peste 20/1000 - Ilfov: Incidenţa COVID-19 a ajuns la 23,12 în Corbeanca, iar în alte cinci localităţi la peste 20 la mia de locuitori http://www.hotnews.ro/stiri-esential-25112149-a.htm), când suntem campionii incontestabili ai mortalităţii prin complicaţii ale maladiei COVID-19 (https://www.euronews.com/.../covid-19-romania-s-situation...) doresc să vă sugerez că există soluţii.

Nu voi vorbi despre vaccinare, deoarece există dovezi clare ale eficienţei acesteia, în prevenţia spitalizărilor cu forme grave de boală sau a deceselor (https://www.cnn.com/.../cdc-covid-risk-higher.../index.html). 

Poate şi pentru că m-am săturat de înjuraturi... Sunteţi fiecare liberi să decideţi pentru viaţa dumneavoastră.

Pentru că nu se întrevede nici o minune organizatorică şi pentru că cei cu opinii ferme nu se vor vaccina, există doar o soluţie pentru a nu închide tot, inclusiv şcolile. 

Vor scădea puţin decesele

Ştiu că mulţi vor, în perspectiva lor perfect justificată, dar îngustă şi uşor egoistă, să se închidă imediat şcolile. Vor fi închise, vor scădea puţin decesele, va veni vacanţa de iarnă, cu tot cortegiul de sărbatori şi, apoi, o luăm fix de la acelaşi nivel, într-o spirală a deceselor, falimentelor şi a eşecului şcolar, pentru o generaţie întreagă, într-o ţară cu adulţi ce au un înalt procent de analfabetism funcţional.

Reţeta perfectă pentru probleme pe termen lung...Testele rapide antigenice, neinvazive, deşi inferioare PCR în detecţia infecţiei cu SARS-CoV-2, sunt extrem de utile în a identifica exact acei infectaţi care sunt şi CONTAGIOŞI. 

Urmăriţi imaginea de mai jos şi veţi întelege că testele rapide identifică precis doar acele persoane cu încărcături virale mari. Adică ar putea rata diagnosticul de infecţie dincolo de primele 10 zile de la începutul ei. Dar îi identifică pe cei 99% din infectaţi care ar trebui să stea izolaţi deoarece sunt contagioşi (elimină virus activ, capabil de a produce boală la un contact susceptibil).

Pentru populaţii mari, cum sunt profesorii si elevii la şcoala sau studenţii în campus, testarea periodică poate preveni apariţia focarelor. Este o strategie validată deja de un an în Germania, SUA sau alte ţări dezvoltate, unde grija pentru educaţie primează (https://www.cbc.ca/.../rapid-testing-now-available-in-nb...)

CONCLUZIA MEA - e uşor să închidem şcoala... e uşor să nu ne mai uităm la ştiri... e uşor să ne vedem doar de ale noastre. E mai greu să fie implementate soluţii într-o ţară "specială". Multă sănătate tuturor!

Vă mai recomandăm şi.

Medic, despre eşecul imunizării: Dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat. Hai, parastase!

Semnal de alarmă - Pacienţi cu COVID folosesc acasă concentratoare sau spray-uri cu oxigen pentru alpinişti / Dr. Marinescu: E o capcană! Unii ajung la ATI

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite