Proprietarii de câini, somaţi de autorităţi să menţină igiena în locurile publice

Proprietarii de câini, somaţi de autorităţi să menţină igiena în locurile publice

Poliţia Locală îi sancţionează pe proprietarii de animale de companie care nu menţin igiena în locurile publice FOTO Facebook/PMC

În anul 2019, 1001 câini fără stăpân au fost capturaţi de pe domeniul public al municipiului Călăraşi. 276 de sesizări telefonice (prin numărul de dispecerat 0371/069.701) au fost soluţionate de echipele de capturare. Doar 6 câini au fost revendicaţi de proprietari, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân  din subordinea Primăriei Municipiului Călăraşi, potrivit competenţelor, a mai capturat de pe domeniul public 299 pisici, 4 cabaline şi 6 bovine.
 
Totodată, SPGCFS Călăraşi continuă măsurile de conştientizare a deţinătorilor de animale de companie de a strânge dejecţiile acestora de pe domeniul public. Se vor intensifica, în următoarea perioadă, controalele pe această linie. Legea 258/2013 pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân prevede la Art 13, alin. 6 că ”proprietarii şi deţinătorii de câini au obligaţia de a menţine igiena în spaţiile adiacente acestora, în holurile şi căile de acces ale spaţiilor locative”, iar nerespectarea acestor dispoziţii se pedepseşte cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.
 
“Cel mai des, în controalele inspectorilor SPGCFS în colaborare cu poliţiştii locali călărăşeni, deţinătorii de animale de companie verificaţi au asupra lor pungi sau alte materiale de strângere a acestor dejecţii. Din păcate, însă, în fapt, după plecarea inspectorilor de control, aceştia nu le folosesc! De aceea, facem apel la ei să înţeleagă faptul că aceste dejecţii, pe străzi, trotuare, spaţii verzi sau locuri de joacă, pot deveni o sursă de contaminare atât pentru alţi căţei, dar mai ales pentru copii”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Călăraşi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: