Promovare turistică. Trasee la Dunăre pentru iubitorii de drumeţii la baltă

Promovare turistică. Trasee la Dunăre pentru iubitorii de drumeţii la baltă

Peisaj de la Dunăre, o zonă cu potenţial turistic Foto:wwwostraoveledunarii.ro

Pentru ca judeţul Călăraşi să devină unul atractiv din punct de vedere turistic, autorităţile locale au făcut primul pas pentru promovarea zonei. Potenţialul extraordinar al Dunării a fost pus în valoarea printr-un festival pescăresc, iar acum urmează punerea la punct a traseelor de turism pe apă.

 Este vorba despre programe care se desfăşoară în cadrul proiectului „Valorificarea potenţialului turistic şi piscicol al Dunării călărăşene prin stabilirea de trasee turistice acvatice şi dezvoltarea de facilităţi de transport şi cazare lacustră”, finanţat din Fondul European pentru Pescuit 2007-2013 prin Programul Operaţional pentru Pescuit, Axa Prioritară 4, Măsura 2.1.1 – „Îmbunătăţirea competitivităţii zonei de pescuit, prin investiţii, în vederea îmbunătăţirii mediului de viaţă ”.

Conform Consiliului Judeţean, acest program reprezintă un prim pas în crearea şi consolidarea unui brand local prin evenimente turistice, cel mai potrivit fiind organizarea unui festival pescăresc, eveniment ce va organizat anual la Călăraşi.

Marţi, 17 noiembrie, autorităţile au pus la punct o deplasare în zona Dunării călărăşene pentru stabilirea unui traseu demonstrativ pe fluviu, urmând a fi prezentate traseele de turism acvatic, habitatele naturale ce se regăsesc în această zonă şi măsurile de exploatare controlată a acestora.
 

Vă recomandăm şi:

Cursa Dunării călărăşene, o sărbătoare pe două roţi cu adrenalină, peisaje superbe şi premii de 4.000 de euro

FOTO Sălbăticie, ciclism şi pescuit la  Dunăre. Proiect turistic inedit, lansat la Călăraşi pentru amatorii de aventură

FOTO Două zile de cicloturism. Se dă startul la „Cursa Dunării călărăşene”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările