Proiectul româno-bulgar de 1,3 milioane de euro pentru identificarea populaţiei de insecte din zona de graniţă, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul vizează controlul asupra proliferării excesive a insectelor FOTO Adevărul
Proiectul vizează controlul asupra proliferării excesive a insectelor FOTO Adevărul

Un proiect comun româno-bulgar privind managementul riscului asupra proliferării excesive a insectelor care afectează sănătatea publică şi siguranţa în regiunea transfrontalieră s-a încheiat, ieri, la Călăraşi.

Partenerii proiectului au fost Asociaţia Municipiilor Dunărene „Dunărea” din Bulgaria şi Fundaţia „Natura Vie” din România. Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătăţirea considerabilă a gestionării riscurilor comune în regiunea transfrontalieră prin dezvoltarea unor parteneriate comune instituţionalizate. Principalele activităţi ale proiectului au vizat desfăşurarea studiului preliminar asupra problemei în regiune şi identificarea zonelor de risc pentru găsirea celor mai bune soluţii asupra populaţiilor de insecte.

S-au elaborat două sondaje privind modul în care este apreciată calitatea managementului riscului comun privind creşterea excesivă a populaţiei de insecte din zona transfrontalieră. De asemenea, s-au organizat consultări cu părţile interesate şi comunitatea de experţi din cadrul celor 8 mese rotunde din România şi 6 din Bulgaria. Proiectul a avut un buget total de 1.347.194,38 euro, din care cofinanţare din FEDR 1.145.115,22 euro, cofinanţare de la bugetul de stat din România şi Bulgaria 175.135,27 euro, iar contribuţie proprie a beneficiarilor 26.943,39 euro.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite