Proiectul pentru modernizarea Centrului comunitar din Oborul Nou, depus de autorităţi pentru a obţine finanţare

Proiectul pentru modernizarea Centrului comunitar din Oborul Nou, depus de autorităţi pentru a obţine finanţare

Primăria a mai depus încă un proiect FOTO Adevărul

Primăria Municipiului Călăraşi continuă depunerea în vederea finanţării în cadrul Regio 2014-2020, a proiectelor ce vizează Axa Prioritară 4 –Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Încă un proiect a fost depus în vederea evaluării în cadrul Obiectivului specific 4.3: Îmbunatăţirea regenerării fizice, economice şi sociale a comunităţilor marginalizate din municipiile – reşedinţă de judeţ din România.
 
Titlul proiectului este ”Modernizare Centru comunitar existent şi amenajare zone adiacente (Oborul Nou)” şi are o valoare de 1,217,693.88 lei inclusiv TVA (aproxim. 262.000 Euro). Amplasamentul proiectului este în str. Cernei nr.12-14, aflându-se în teritoriul delimitat în Chestionarul privind  Zona Urbană Marginalizată Obor.
 
Centrul Comunitar Oborul Nou are ca scop/misiune formarea competenţelor necesare pentru a trăi o viaţă sănătoasă, utilă şi independentă unui număr de 30 copii/adolescenţi cu o vârstă cuprinsă între 6 şi 18 ani, ce provin din familii cu resurse financiare precare şi menţinerea acestora în contextul familial şi social, atât prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de suport, activităţi extra-curriculare, consiliere, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţi legali ai acestora.
 
Proiectul propune modernizarea centrului comunitar existent prin lucrări de recompartimentare a construcţiei existente, pentru asigurarea unei noi organizări a activităţilor, inclusiv amenajarea unui cabinet medical care să respecte toate normele în vigoare impuse de lege, măsuri de modernizare termo-energetică (placare pereţi exteriori cu termoizolaţie polistiren ignifug, placare  planşee, centrală termică electrică de 21 Kw, refacere instalaţii electrice, sanitare, termice; instalare sistem de supraveghere video,  dotări specifice-mobilier; realizare împrejmuire teren.  Lucrările propuse se vor realiza în volumul construit existent şi nu vor modifica suprafaţa construita a obiectivului, de 239,73 mp.
 
De asemenea, se vor înfiinţa spaţii destinate activităţilor sportive şi de recreere pe terenul liber de construcţii aflat lângă clădirea Centrului. În zona de est a terenului se va amenaja un teren de joacă si de recreere, în suprafaţă de 60 mp.  Centrul Comunitar Oborul Nou funcţionează şi va funcţiona în continuare în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Călăraşi. Solicitantul va asigura în continuarea alocarea bugetară corespunzatoare pentru desfăşurarea activităţilor ce se vor desfăşura în cadrul Centrului comunitar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările