Proiect de regenerare urbană în valoare de peste 20 de milioane de lei, pe malul Borcei

Proiect de regenerare urbană în valoare de peste 20 de milioane de lei, pe malul Borcei

În locul grădinilor amenajate haotic va răsări un parc modern FOTO Facebook/PMC

Un amplu proiect de regenerare urbană în zona de vest a Călăraşiului, dar şi construirea unei moderne piste de biciclete au fost demarate pe malul Borcei. Investiţiile însumează peste 20 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul pas pe care l-au făcut autorităţile a fost legat de demolarea grădinilor din zona de vest a municipiului. „Am dat startul demolării grădinilor şi construcţiilor uşoare care au făcut obiectul unor contracte de ocupare temporară încheiate cu diverşi cetăţeni în vederea eliberării terenului pe care vom amenaja spaţii verzi şi piste de biciclete în zona de vest a oraşului, conform unor proiecte din fonduri europene pentru care s-au semnat contractele de finanţare încă de anul trecut.
 
De 8 luni vorbim de necesitatea iniţierii acestor lucrări de demolare dar, din păcate, nu s-a întâmplat nimic până acum. Le mai dăm oamenilor câteva zile în plus ca să-şi strângă lucrurile după care intrăm în forţă pentru a curăţa terenul pe care-l vom pune la dispoziţia câştigătorului licitaţiei pentru executarea lucrărilor.  Concret, se va realiza o reţea de piste de biciclete, iar complementar va demara şi proiectul de regenerare urbană în zona vest, în care a fost inclus şi parcul Navrom. Se vor amenaja alei, parcuri, locuri de joacă, fântâni, skate park. Obiectivul nostru este să oferim locuitorilor municipiului o oază de relaxare. Nu putem să dezvoltăm oraşul decât dacă demolăm în aceste locuri unde s-au acumulat destule gunoaie de-a lungul timpului”, a declarat primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce.
 

Zonă ocupată de grădini

 
Administratorul public Eduard Grama susţine că până la finele lunii octombrie, constructorul desemnat în urma licitaţiei se va apuca de treabă. „În cursul lunii octombrie cred că aici vom avea constructorul. Este o zonă, şi nu e singura din oraş, ocupată de grădini. Oamenii au avut la dispoziţie 8 luni de zile, timp în care puteau să-şi strângă cam tot ce aveau aici, pentru a lăsa terenul liber de sarcini, aşa cum a fost şi condiţia în momentul în care s-au semnat contractele de ocupare temporară”, a precizat Eduard Grama.
 
Cele două proiecte ce vor fi implementate sunt următoarele: amenajarea unei piste de biciclete în lungime totală de 3.176,14 m şi o suprafaţă de 8.055 mp, în valoare de 1,3 milioane de euro,  dar şi regenerarea spaţiului urban din municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a zonei Navrom are o valoare de 14.952.824,21 lei. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările