Proiect cu bani europeni. Şomerii din categorii defavorizate, calificaţi la cursuri de formare profesională

Proiect cu bani europeni. Şomerii din categorii defavorizate, calificaţi la cursuri de formare profesională

Şomerii s-au calificat pe bani europeni Foto:Arhivă Adevărul

Reinserţia şi orientarea şomerilor pe piaţa muncii, un proiect în care au fost incluse persoane din regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Muntenia se încheie, miercuri, 11 noiembrie, la Olteniţa.

Ştiri pe aceeaşi temă


La conferinţa de închidere a proiectului vor fi prezentate măsurile care au fost luate pentru găsirea unor slujbe pentru cei loviţi de şomaj. Conform AJOFM Călăraşi, proiectul “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reinserţia şi orientarea şomerilor din Regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud - Muntenia pe piaţa forţei de muncă” – implementat în parteneriat cu S.C. Stef Management Consultin S.R.L. şi Adera este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5”, Promovarea măsurilor active de ocupare’’, Domeniul major de intervenţie 5.1: ’’ Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare’’.
       
Calificări în diverse meserii

Pentru a-i ajuta pe şomeri să-şi găsească mai uşor un loc de muncă, pe cei din categoriile defavorizate, au fost organizate cursuri de formare profesională. pentru: confecţioner articole textile, lucrător în structurii de construcţii, lucrător în comerţ, comunicare în limba engleză, lucrător instalator construcţii, confecţioner construcţii metalice, expert accesare fonduri europene, agent de securitate, sudor electric, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în cultura plantelor, lucrător finisor pentru construcţii, îngrijitor copii la domiciliu, competenţe informatice şi competenţe antreprenoriale.
 

Vă recomandăm şi:

Peste 7.400 de persoane caută un loc de muncă. 6,89%, rata şomajului la Călăraşi

Târg de job-uri. Cum pot fi ajutaţi tinerii care nu au trecut bacalaureatul să se angajeze sau să aibă propria afacere

Angajări. Peste 5.400 de şomeri şi-au găsit o slujbă prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă

Absolvenţii promoţiei 2015, aşteptaţi la angajare. Bursa locurilor de muncă se deschide pe 25 septembrie

Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile celor fără loc de muncă. 7,31%, rata şomajului în luna iulie la Călăraşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările