Prognoza meteo: Cum va fi vremea vineri, 22 februarie

Prognoza meteo: Cum va fi vremea vineri, 22 februarie

Vin ninsorile FOTO Marian Iliescu/Adevărul

În următoarele zile, se vor produce schimbări totale ale vremii. Apar şi precipitaţii, dar şi intensificări ale vântului.Precipitaţiile din regiunile de nord-vest şi se vor extinde treptat, iar până vineri seara vor cuprinde toată ţara. La început vor fi ploi, precipitaţii mixte, apoi ninsori.

 
Vremea va continua să se răcească, astfel că temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi mai coborâte decât acestea. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, apoi aria de nebulozitate şi de precipitaţii se va restrânge treptat cãtre regiunile sudice.
 
La munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei va predomina ninsoarea, în Banat, Crişana şi Maramureş ploaia şi lapoviţa, iar în restul teritoriului ziua va fi ploaie şi lapoviţă, iar din orele serii treptat vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi va avea viteze mai mari la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 9 grade. Noaptea local va fi ger mai ales în nordul şi în centrul ţării, iar minimele termice se vor încadra între -12 şi -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -20 de grade.
 
Şi în Bucureşti se face frig. Temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie ziua, iar seara şi noaptea mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade, iar cea minimă de -7...-6 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: