Prognoza meteo. Vremea se schimbă radical. Unde se anunţă maxime ca într-o zi de vară, în ce zone va fi frig accentuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme frumoasă în următoarea perioadă FOTO Adevărul
Vreme frumoasă în următoarea perioadă FOTO Adevărul

Vremea se încălzeşte în această săptămână, fiind anunţate maxime de 23 de grade în sudul ţării, însă dimineaţa şi seara va fi foarte frig. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza până pe 4 mai, fiind aşteptate valori peste normalul perioadei din calendar.

Miercuri, 8 aprilie, vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor continua să crească uşor în toate zonele. Conform ANM, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale în sud şi în sud-est şi peste cele caracteristice perioadei în restul ţării şi se vor încadra între 10...13 grade pe litoral şi 20...21 de grade în nordul şi nord-estul teritoriului. Minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre -7 grade în cele din estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate în Dealurile Crişanei.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va fi moderat în sud-estul teritoriului şi în extremitatea de sud-vest şi va sufla în general slab în rest. La sfârşitul nopţii, se va produce brumă pe suprafeţe restrânse în zonele depresionare şi izolat în cele deluroase şi vor fi condiţii de ceaţă.

Şi în Capitală va fi frumoasă, iar valorile termice vor continua să crească uşor, astfel că maxima se va situa în jurul a 19 grade, iar minima va fi de 1...5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei, apoi slab.

Joi, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească, astfel că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obişnuite în prima decadă a lunii aprilie în toată ţara; maximele se vor încadra între 16 şi 23 de grade, mai scăzute pe litoral, iar minimele între -2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 12 grade în nordul litoralului. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Se va mai produce brumă pe spaţii mici în depresiuni şi izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 4...8 grade.

Prognoza meteo până pe 4 mai 2020:

Săptămâna 06.04.2020 – 13.04.2020

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 13.04.2020 – 20.04.2020

Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile extracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Săptămâna 20.04.2020 – 27.04.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui excedent local în regiunile estice, dar şi a unui uşor deficit în cele nordice.

Săptămâna 27.04.2020 – 04.05.2020

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile estice, sudice şi vestice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite