Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical. Ce se anunţă, unde se încălzeşte

Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical. Ce se anunţă, unde se încălzeşte

Meteorologii anunţă vreme capricioasă FOTO pixabay

Temperaturile au scăzut brusc cu până la 16 grade, iar în unele zone au fost înregistrate zero grade. Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat la Digi24 că în perioada următoare vor mai fi alternanţe între perioade calde şi apoi reci.

"Avem o perioadă cu vreme rece. Dacă luni aveam 25 grade Celsius în vest, marţi nu au fost mai mult de 9 grade. Răcirea accentuată anunţată iniţial pentru zona de vest se va resimţi apoi în toată ţara", a declarat la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu. Aceasta a adăugat că până vineri dimineaţă vremea va fi deosebit de rece, va ploua şi va fi vânt, iar la munte va ninge şi se va depune un strat nou consistent de zăpadă.
 
Mateescu a adăugat că de Paşte, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale perioadei 26 aprilie – 3 mai. "Rămâne de interes alternanţa de la zile călduroase la perioade scurte cu regim de temperatură mai scăzută", a spus Elena Mateescu.
 
Directorul ANM a afirmat că luna mai va aduce un salt al temperaturilor, a căror medie va ajunge la cele normale.
Vineri, 16 aprilie, conform ANM, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă din an în majoritatea regiunilor, deşi valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă. 
 
Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul şi estul ţării unde vor fi perioade cu precipitaţii locale şi slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie. La munte, pe parcursul zilei, vor fi precipitaţii mixte, predominant ninsoare la altitudini foarte mari. Vântul va avea intensificări ziua în zona montană, cu rafale de peste 70…80 km/h pe creste şi local în restul teritoriului, cu precădere în sud şi în est, în general cu 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, izolat mai ridicate în Oltenia şi sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Izolat se va forma ceaţă.
 
În Bucureşti, valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în zilele precedente, totuşi vremea se va menţine relativ rece pentru această perioadă din an. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, mai ales în prima parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 1…4 grade.
 

Cald doar în sud-est

 
Sâmbătă, vremea se va încălzi uşor. În sud-sud-est valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice datei, dar în restul ţării vremea va fi încă mai rece decât normal. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 8 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -2 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată, iar la munte precipitaţii slabe, mixte. Noaptea, în regiunile sud-vestice înnorările vor fi mai persistente, iar aria ploilor în extindere. Vântul va sufla slab şi moderat. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
 
În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.
 
Duminică, anunţă ANM, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă şi rece pentru această dată, cu ploi temporare mai ales în prima parte a intervalului. În zonele montane, în general la altitudini mai mari de 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros şi, numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 şi 7 grade. Izolat, mai ales în cursul nopţii se va semnala ceaţă.
 
În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în continuare mai scăzută decât în mod obsişnuit la această dată, va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările