Prognoza meteo: Vremea rea loveşte România. Ce se anunţă în weekend, cât va ploua

Prognoza meteo: Vremea rea loveşte România. Ce se anunţă în weekend, cât va ploua

Vremea se strică din nou FOTO 123 RF

Vremea se menţine caldă şi vineri, 25 septembrie, însă de sâmbătă, în jumătatea de vest a ţării încep furtunile. Vremea rea se mută noaptea şi în regiunile sud-estice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, 25 septembrie, vremea va fi în continuare caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice local la munte, iar în a doua parte a intervalului, pe arii în general restrânse, cu o probabilitate mai mare de apariţie în vest şi nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, iar local şi temporar dar la intensităţi mai mici, îndeosebi în regiunile vestice, estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime în general între 13 şi 17 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. La începutul intervalului, cu totul izolat va fi ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.
 
Sâmbătă, spun  meteorologii, cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi ridicată îndeosebi în jumătatea de vest a ţării. Intensificări ale vântului vor fi la munte, iar cu o probabilitate destul de mare în prima parte a intervalului local în majoritatea regiunilor, iar noaptea în cele estice şi de sud-est. Temperaturile maxime, în jurul celor normale în cea mai mare parte a ţării, se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade, mai ridicate pe litoral. 
 
În Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori mai mari decât cele normale. Cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va creşte treptat. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade. Şi în următoarele zile, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, îndeosebi în vest, nord-vest şi la munte.
 
ANM a publicat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni:

Săptămâna 21.09.2020 – 28.09.2020
 
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Excepţie vor face regiunile vestice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 
Săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020
 
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.
 
Săptămâna 05.10.2020 – 12.10.2020
 
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.
 
Săptămâna 12.10.2020 – 19.10.2020
 
Valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările