Prognoza meteo: România, lovită din nou de un val de aer rece. Unde se întorc ploile

Prognoza meteo: România, lovită din nou de un val de aer rece. Unde se întorc ploile

Un val de aer rece loveşte România FOTO Adevărul

Încălzirea vremii va continua şi joi, însă spre sfârşitul săptămânii apar ploile, iar de ceaţă şi brumă nu scăpăm. Dimineţile şi nopţile vor fi deosebit de reci. Un nou val de aer rece va pătrunde în România. De duminică, 25 octombrie, în majoritatea regiunilor se întoarce vremea rea şi frigul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform ANM, joi, 22 octombrie, se va forma ceaţă sau nebulozitate joasă, izolat la începutul intervalului şi local noaptea, cu o probabilitate mai mare în regiunile extracarpatice, pe văi şi în depresiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între -6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în jurul a 13 grade pe litoral. Pe arii restrânse în depresiuni şi în zonele deluroase se va produce brumă.
 
În Bucureşti, încălzirea uşoară a vremii va continua, dar dimineaţa şi noaptea se va menţine rece. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 6...7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 3 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat.
 
Vineri, se încălzeşte şi mai mult. Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice în ultima decadă a lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea în nord-vestul teritoriului, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -2...0 grade. Se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, izolat la începutul zilei şi cu caracter local în a doua parte a nopţii, cu probabilitate mai mare în sudul ţării.

Şi în Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele obişnuite ale perioadei. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 5...8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa, dar în special în cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.
 
Sâmbătă, 24 octombrie, conform ANM, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, deşi valorile termice diurne vor fi în scădere uşoară în jumătatea de nord a ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi local va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi izolat condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

La Bucureşti, temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 9...11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările