Prognoza meteo: Vremea o ia razna din nou. Ce se anunţă în următoarele zile

Prognoza meteo: Vremea o ia razna din nou. Ce se anunţă în următoarele zile

Vremea se încălzeşte FOTO 123 RF

După un episod cu fenomene extreme şi ger cumplit, vremea se îndreaptă şi aşa se va menţine până la sfârşitul lunii februarie. De luni, meteorologii anunţă valori termice în creştere, care vor atinge 12 grade Celsius în sud-estul ţării. Şi ploile vor apărea în următoarele zile în majoritatea regiunilor, însă vor fi slabe cantitativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 9 februarie, vremea se va menţine local geroasă dimineaţa. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 9 grade, iar cele minime între -9 şi -1 grad, mai scăzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.
În Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece, mai ales dimineaţa. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 5 grade, iar cea minimă de -7...-5 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.
 
Luni, 10 februarie, conform ANM, vVremea se va încălzi faţă de ziua precedentă. Treptat înnorările se vor accentua şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mixte în zona de munte şi predominant ploi în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, dar local şi temporar şi în restul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, iar cele minime între 0 şi 6 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.
În Capitală, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special după orele serii, când temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă de 3...4 grade.
Estimarea meteorologilor pentru intervalul 10 februarie-9 martie:
 
Săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020
 
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile nord-estice şi în sud-vestul extrem al ţării.  Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul extrem al ţării. În rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, uşor deficitare, local, în regiunile estice şi sud-estice.
 
Săptămâna 17.02.2020 – 24.02.2020
 
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă uşor mai pronunţată în nord-estul teritoriului.  Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.
 
Săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020
 
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar, în toate regiunile.
 
Săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020
 
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile intracarpatice şi în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: