Prognoza meteo: Cum va fi vremea. Ce ne aşteaptă după data de 14 noiembrie

Prognoza meteo: Cum va fi vremea. Ce ne aşteaptă după data de 14 noiembrie

Vine vreme rea FOTO Adevărul

Vremea se strică în toate regiunile. O scădere a temperaturilor este prognozată de meteorologi după data de 14 noiembrie, însă regimul termic se va menţine ridicat pentru luna noiembrie. Joi şi vineri, ploile pun stăpânire pe toate regiunile.

Deşi valorile termice vor fi în scădere în toată ţara, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime între 12 şi 20 de grade şi minime între 6 şi 14 grade. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ în sud-vest, în sud, în centru şi la munte, iar în celelalte zone vor fi ploi locale, în general slabe. 
 
Şi vineri vom avea parte tot de 20 de grade, dar şi precipitaţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 13...14 grade pe litoral şi în zona de deal a Banatului. Cu precădere noaptea, în zonele joase de relief, mai ales din sud şi est, pe arii restrânse va fi ceaţă.
 
Sâmbătă scăpăm de ploi, iar vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 21 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Local, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief va fi ceaţă. În weekend, valorile termice vor fi peste cele normale, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în vest, sud-vest, centrul, dar şi la munte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: