Prognoza meteo: Cum va fi vremea până pe 23 februarie. Cât de mult va ploua

Prognoza meteo: Cum va fi vremea până pe 23 februarie. Cât de mult va ploua

Ploi în toată ţara FOTO Shutterstock

Deşi suntem în ultima lună de iarnă se anunţă temperaturi de primăvară Aministraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat cum va fi vremea până pe 23 februarie. Se anunţă temperaturi ridicate, chiar şi 16 grade, însă în această săptămână ploile vor pune stăpânire pe majoritatea regiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor până pe 23 februarie pentru fiecare regiune:
 
Ploi puţine în Muntenia
 
În prima jumătate a intervalului temperatura va avea valori maxime, în medie regională, de 8...9 grade, iar pentru săptămâna 17-23 februarie, în general de 12...13 grade. Şi în această regiune, în ziua de 18 februarie se pot atinge maxime în jur de 16 grade, caracterizând o vreme mult mai caldă faţă de normalul perioadei. Media minimelor va fi de 2 grade în prima zi, apoi se vor înregistra variaţii de la o noapte la alta, în general, între -3 şi 1 grad. După 18 februarie vor fi minime termice predominant pozitive.
Trecător se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ  pţnă 12 februarie, dar şi în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.
 
Se încălzeşte în Oltenia
 
În prima jumătatea a intervalului temperatura va avea valori maxime, în medie regională, de 8...10 grade, în 17 şi 18 februarie este estimată o încălzire până spre 16 grade, apoi se va reveni la valori de 11...12 grade. Media minimelor va fi de 2...3 grade în prima zi, iar ulterior se vor înregistra variaţii de la o noapte la alta, în general de la -3 la +1 grad. Doar în 18 şi 19 februarie vor fi minime mai ridicate, ce se vor situa în jurul valorii de 3 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii, dar cu o probabilitate ridicată şi în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.
 
Minime pozite în Moldova
 
În cea mai mare parte a intervalului de prognoză valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Valorile maxime de temperatură pentru prima săptămână vor fi, în general, de 6...8 grade, iar pentru a doua săptămână de 9...10 grade, cu excepţia zilelor de 17 şi 18 februarie când sunt prognozate 12...14 grade. Media minimelor va fi de 2 grade în prima zi, apoi cu mici variaţii de la o noapte la alta, vor fi valori cuprinse între -3 şi 0 grade. După 18 februarie, în medie, vor fi minime uşor pozitive, dar nu mai ridicate de 2...3 grade. Trecător vor fi precipitaţii slabe cantitativ până pe 14 februarie. Ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă.
 
14 grade pe litoral
 
În prima săptămână vor fi maxime, în medie, de 6...8 grade, iar în doua săptămână în jur de 10 grade. Valori termice mai ridicate, până în jur de 14 grade, se pot înregistra în 18 februarie. Media minimelor va oscila între 0 şi 4 grade în prima jumătate a intervalului şi se va menţine la valori de 3...5 grade între 18 şi 23 februarie. Aceste valori termice vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normal în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales după data de 18 februarie. Trecător vor fi precipitaţii slabe cantitativ până pe 14 februarie. Ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă.
 
Minime de minus 6 grade în Transilvania
 
În prima săptămână de prognoză vor fi valori care se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale, ce pot atinge în medie 10...12 grade, apoi până la finalul intervalului se vor înregistra în jur de 8 grade. Media minimelor va fi de 1 grad în prima zi, apoi cu mici variaţii vor fi valori cuprinse între -6 şi -2 grade. După 18 februarie, în general, vor fi minime termice de -2...0 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii până pe 14 februarie. După data de 18 februarie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou.
 
Se răceşte în Maramureş
 
În prima săptămână de prognoză, în medie se vor înregistra maxime de 5...6 grade, uşor mai ridicate în prima zi, spre 7...8 grade. Şi în această regiune, în zilele de 17 şi 18 februarie se pot atinge maxime ridicate pentru această perioadă, în jurul a 10 grade, însă după acest interval se va produce o scădere uşoară la o medie a acestora de 7...8 grade.
Media minimelor va fi de 1...2 grade în prima zi, apoi, cu mici variaţii de la o noapte la alta, vor fi valori cuprinse între -4 şi -1 grad. După 18 februarie, în general, vor fi minime termice în jurul valorii de zero grade.
Temporar se vor semnala precipitaţii în această săptămână, izolat mai însemnate cantitativ la începutul intervalului. După data de 17 februarie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou.
 
16 grade în Banat
 
Intervalul va debuta cu valori termice diurne în jur de 12 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, media va scădea uşor spre 8...10 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale, ce pot atinge, în medie regională, 14...16 grade, apoi acestea vor scădea la 10...12 grade. Media valorilor minime va prezenta mici variaţii, astfel că de la 3...4 grade în prima zi, se va ajunge la zero grade în perioada 12-17 februarie, posibil spre -2 grade în 16 februarie. În a doua săptămână media minimelor se va menţine pozitivă, cu cele mai ridicate valori în 18 şi 19 februarie, când vor fi 3...4 grade. Se vor semnala precipitaţii posibil însemnate cantitativ. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.
 
Variaţii termice în Crişana
 
Intervalul va debuta cu valori termice diurne în jur de 11 grade, însă până spre finalul primei săptămâni, media va fi în general de 7...8 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale, ce pot atinge, în medie 12...14 grade, apoi se vor înregistra în jur de 10 grade. Media valorilor minime va prezenta mici variaţii, astfel de la 2 grade în prima zi, se va ajunge la -2...0 grade în perioada 12-17 februarie. După acest interval vor fi două nopţi mai calde, cu minime în medie de 2...4 grade, apoi se va reveni la valori în jur de zero grade. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.
 
Ninsori la munte
 
Intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie regională de 2...3 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, se vor înregista maxime în general negative ce se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime ce pot atinge în medie 4...6 grade, apoi acestea vor scădea până în jurul valorii de zero grade. Temperaturile minime se vor menţine predominant negative pe tot parcursul intervalului, cu cele mai scăzute valori între 12 şi 16 februarie, când media va fi de -8...-6 grade, dar şi cu valori mai ridicate spre zero grade, în ziua de 18 februarie.
Temporar se vor semnala precipitaţii pe arii mai extinse şi în general moderate cantitativ în perioada 10 – 12 februarie, dar şi în ziua de 14 februarie. În 15 şi 16 februarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă, urmând să crească din nou după data de 17 februarie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: