Prognoza meteo: vreme instabilă în următoarele zile. Nu scăpăm de ploi, cât de mult scad temperaturile

Prognoza meteo: vreme instabilă în următoarele zile. Nu scăpăm de ploi, cât de mult scad temperaturile

Se anunţă precipitaţii cu caracter torenţial FOTO Adevărul

Deşi avem parte de vreme caldă, de duminică seară, 12 iunie, vremea devine instabilă şi se răceşte în cea mai mare parte a tării, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 grade la Suceava şi 27 de grade la Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temăConform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) în vest, centru şi nord, cerul va fi mai mult noros, va ploua mai ales sub formă de aversă şi trecător se vor semnala descărcări electrice. În sud şi sud-est, mai ales spre seară fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi local averse. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină.

Nici începutul de săptămâna nu aduce vreme mai bună. Se anunţă vreme răcoroasă şi instabilă în cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor. Excepţie fac doar vestul şi nord-estul ţării, unde astfel de fenomene se vor semnala trecător, pe arii restrânse. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitătile de apă vor fi mai însemnate, mai ales în zonele de deal şi de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 16-17 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade la Arad, Timişoara şi Alexandria.

Cât va ploua în luna iunie

În luna iunie, valorile medii de temperatură sunt prognozate a atinge până la 19 grade Celsius în Transilvania şi Maramureş, respectiv 21 de grade Celsius în Banat, Dobrogea şi Moldova.
La capitolul precipitaţii, specialiştii ANM avertizează că vor fi probleme. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în regiunile sudice şi local în cele sud-estice şi estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de media climatologică. Media multianuală a precipitaţiilor este de 84,5 litri/mp pentru luna iunie. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Muntenia(până la 111 litri/mp), Banat (până la 107 litri/mp), Crişana şi Moldova (103 litri/mp).
 

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni. Vine o vară toridă: cât de cald va fi, când loveşte seceta şi unde plouă mult

Ce vreme se anunţă în următoarea perioadă. Cât ţin ploile şi unde lovesc furtunile, de când se încălzeşte

Prognoza meteo pe 3 luni: cât şi unde va ploua cel mai mult în aprilie, cât de cald se anunţă. Cum va fi vremea în mai-iunie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările