Prognoza meteo: vreme frumoasă de Crăciun, ploi şi ninsori de Revelion

Prognoza meteo: vreme frumoasă de Crăciun, ploi şi ninsori de Revelion

Iarna pune stăpânire pe Bărăgan Foto:Adevărul

Dacă de Crăciun vremea ţine cu românul, de Revelion nu ne mai putem bucura de temperaturi ridicate pentru această perioadă. Finalul de an va fi unul bogat în precipitaţii şi ninsori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 17 - 30 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Vremea se va răci treptat în prima săptămână, astfel ca valorile maxime vor coborî până în medie până la valori în jur de minus 6 grade Celsius în perioada 21-24 decembrie.

Încălzire uşoară

Începând cu 25 decembrie vremea se va încălzi treptat, iar maximele termice vor urca uşor peste zero grade Celsius. Temperaturile medii nocturne vor fi negative şi vor coborî sub pragul de ger între 20 şi 25 decembrie, când se aşteaptă valori între minus 14 şi  minus 12 grade. Vor fi precipitaţii slabe, mixte în primele două zile, dar şi în perioada 27-30 decembrie şi ninsoare în restul intervalului.
 

citeste totul despre: