Prognoza meteo: Vreme extremă în România. Ce se anunţă până pe 22 iulie, cât de frig se face şi unde lovesc puhoaiele

Prognoza meteo: Vreme extremă în România. Ce se anunţă până pe 22 iulie, cât de frig se face şi unde lovesc puhoaiele

Vreme schimbătoare până pe 22 iulie FOTO 123 RF

Vremea extremă continuă, iar ploile apar în fiecare zi. Începând din 16 iulie şi temperaturile vor fi în scădere, conform Administraţiei Naţională de Meteorologie(ANM) care a publicat prognoza meteorologică pentru intervalul 9 - 22 iulie. Abia spre sfârşitul acestei săptămâni se va încălzi, iar în sudul ţării, maximele vor atinge 31 de grade.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Iată prognoza pentru fiecare regiune:
 
Ploi în Muntenia
 
Vremea va intra într-un proces de încălzire până în data de 13 iulie, când media maximelor termice va atinge 31 de grade. În următoarele 5 zile valorile termice diurne vor scădea treptat, cu aproximativ 3...4 grade, apoi se va încălzi din nou, iar la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va reveni la 31 de grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi destul de asemănătoare, iar media lor va oscila între 15 şi 17 grade. În primele două zile vor fi intervale cu ploi în întreaga regiune, apoi pe arii mai restrânse.
 
Precipitaţii abundente în Oltenia
 
În primele 4 zile din intervalul de prognoză temperaturile maxime vor fi în creştere, de la o medie de 22 de grade în prima zi, până la 31 de grade în data de 12 iulie. Ulterior, nu vor mai fi variaţii termice importante, iar media valorilor maxime de temperatură va fi între 28 şi 31 de grade. Temperaturile minime nu vor avea oscilaţii atât de mari, iar media lor se va situa între 15 şi 17 grade. În primele două zile va ploua pe arii extinse şi se vor acumula cantităţi mai importante de apă. Condiţiile de ploaie vor reveni după data de 15 iulie.
 
Uşoară răcorire în Banat
 
În primele zile vremea se va încălzi treptat, astfel că în data de 11 iulie media temperaturilor maxime va atinge 29 de grade. Până la finalul primei săptămâni nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Cea de a doua săptămână va debuta cu o uşoară răcorire (de 1...2 grade în medie), dar din 18 iulie valorile termice diurne vor creşte din nou, iar media lor va ajunge, în ultimele două zile de prognoză, la 31 de grade. Tendinţa generală a temperaturilor nocturne va fi de creştere uşoară şi treptată, de la o medie de 15 grade în prima zi, până la 17 grade în ultima. Vor fi ploi aproape în fiecare zi, dar mai intense şi pe arii mai extinse în zilele de 9 şi 10 iulie, precum şi după data de 15 iulie.
 
Variaţii termice în Crişana
 
În prima săptămână valorile termice diurne vor creşte treptat, de la o medie de 24...25 de grade în prima zi, până în jurul valorii de 29 de grade în ultima. O uşoară răcorire a vremii (de 1...2 grade) se va resimţi la începutul celei de a doua săptămâni, apoi se va încălzi din nou, astfel că la sfârşitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va ajunge la 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea uşoare variaţii, între 15 şi 17 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 9 şi 10 iulie, precum şi după data de 15 iulie.
 
29 de grade în Transilvania
 
Vremea se va încălzi uşor şi treptat până spre sfârşitul primei săptămâni, când media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de 27 de grade. Între 14 şi 19 iulie nu vor fi variaţii termice semnificative, apoi valorile termice diurne vor începe să crească din nou, astfel că la sfârşitul intervalului media lor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. Media temperaturilor minime va fi, pe tot intervalul, de 13...14 grade. Va ploua aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi mai intens, în primele două zile.
 
Vreme schimbătoare în Maramureş
 
Valorile termice diurne vor fi în creştere până în data de 11 iulie, când media lor se va apropia de 28 de grade, apoi vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, media urmând a se situa între 27 şi 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 14 şi 16 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în fiecare zi.
 
Încălzire în Moldova după 20 iulie
 
Vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 12 iulie, când media valorilor termice diurne va atinge 30 de grade. În următoarele două zile va scădea cu aproximativ 3 grade, apoi, până în 18 iulie nu se va mai modifica semnificativ. O uşoară încălzire se va resimţi din nou, după data de 20 iulie. În cea mai mare parte a intervalului, media temperaturilor nocturne va fi de 16...17 grade. Vor fi condiţii de ploaie în fiecare zi, dar mai ales în primele două zile şi după data de 15 iulie.
 
Valori termice în creştere în Dobrogea
 
Valorile termice vor fi în creştere până în jurul datei de 13 iulie, când media maximelor va fi de 30 de grade, iar a minimelor de 21 de grade. În următoarele 4 zile temperaturile vor scădea uşor şi treptat, astfel că în data de 17 iulie se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 28 de grade şi a minimelor de 19 grade. Până la sfârşitul intervalului de prognoză nu vor mai fi variaţii importate. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în primele zile şi după data de 16 iulie.
 
Minime de 11 grade la munte
 
Vremea se va încălzi uşor şi treptat până în jurul datei de 12 iulie, când media maximelor termice va fi de 19 grade, iar a minimelor de 11 grade. Ulterior nu se vor mai înregistra modificări semnificative ale regimului termic. Vor fi ploi în fiecare zi, iar cantităţile cele mai mari de apă vor cădea în primele zile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: