Prognoza meteo: Vreme capricioasă în următoarele zile. Când se încălzeşte şi unde lovesc ploile, cât ţine vremea rea

Prognoza meteo: Vreme capricioasă în următoarele zile. Când se încălzeşte şi unde lovesc ploile, cât ţine vremea rea

O zi caldă, una ploioasă FOTO Adevărul

După vremea capricioasă din weekend, cu vânt puternic, temperaturi scăzute şi izolat precipitaţii, de luni apare soarele. Vremea se va îndrepta şi va deveni frumoasă în majoritatea regiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Duminică, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi în toate regiunile, devenind, local, deosebit de caldă pentru această dată îndeosebi în cele vestice şi sudice. Cerul va fi variabil în nordul, centrul şi estul ţării şi mai mult senin în celelalte regiuni. Cu totul izolat, va ploua slab în Maramureş şi Moldova, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi pe arii mai restrânse şi în vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 12 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
 
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, valorile termice diurne vor continua să crească în special în regiunile extracarpatice, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului îndeosebi în vest, nord, nord-est şi parţial în centrul ţării, unde pe arii restrânse, trecător va ploua slab. La munte vor predomina ploile.
 
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în estul Transilvaniei şi 25 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime între 0 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.
 
Marţi, vremea de schimbă. Deşi valorile termice vor fi în scădere în majoritatea zonelor ţării, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi va ploua, pe arii relativ extinse în vestul, centrul şi nordul ţării şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în extremitatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade pe litoral şi 21 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 1 şi 8 grade.
 
De miercuri şi până vineri, valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de cele climatologic specifice datei. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în majoritatea zonelor, mai ales la începutul intervalului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările