Prognoza meteo. Ce vreme se anunţă până pe 13 mai. Unde plouă de Paşte şi în ce regiune va fi cel mai cald de Florii

Prognoza meteo. Ce vreme se anunţă până pe 13 mai. Unde plouă de Paşte şi în ce regiune va fi cel mai cald de Florii

Se anunţă precipitaţii şi în următoarea lună FOTO Adevărul

După aproape două luni de secetă, vremea a revenit cu fenomene extreme în majoritatea zonelor ţării. În următoarele zile, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), se vor semnala precipitaţii. Nici în următoarea lună nu vom scăpa de ploi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, vremea va fi în continuare în general închisă şi temporar va ploua. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, posibil însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, cu precădere în sudul ţării. La munte, îndeosebi la peste 1700 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, mai ales în timpul zilei, în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 9 grade.
 
Vremea se va menţine în general închisă duminică şi temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării. Izolat vor mai fi cantităţi de apă mai însemnate, îndeosebi în zonele montane. La munte, în special la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 9 grade.
 
Prognoza meteo lunară
 
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.
 
PROGNOZA METEO PENTRU SĂPTĂMÂNA 15.04.2019 – 22.04 2019
 
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.
 
Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte.
 
PROGNOZA METEO PENTRU SĂPTĂMÂNA 22.04.2019 – 29.04.2019
 
Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.
 
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare pe întreg teritoriul României.
 
PROGNOZA METEO PENTRU SĂPTĂMÂNA 29.04.2019 – 06.05.2019
 
Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această săptămână.
 
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.
 
PROGNOZA METEO PENTRU SĂPTĂMÂNA  06.05.2019 – 13.05.2019
 
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării.
 
Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările