Prognoza meteo: Unde vine toamna cu adevărat. În ce zone se prelungeşte vara şi când lovesc ploile

Prognoza meteo: Unde vine toamna cu adevărat. În ce zone se prelungeşte vara şi când lovesc ploile

Toamna aduce frig şi ploi FOTO pixabay

Toamna aduce temperaturi mult mai scăzute decât normalul perioadei, dar şi ploi abundente. Doar în Bărăgan şi în Podişul Dobrogei va fi cald, în restul regiunilor se anunţă frig.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 1 septembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în vestul, centrul şi nordul ţării, dar şi în zonele montane şi submontane din rest, vremea va fi răcoroasă, cerul mai mult noros, va ploua pe arii extinse şi izolat se vor semnala descărcări eletrice; local, în special la munte, se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.
În sud şi în est valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima zi de septembrie, cerul va fi variabil, însă după-amiaza instabilitatea atmosferică se va manifesta pe alocuri prin înnorări accentuate, averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi posibil grindină.
 
Vântul va sufla tare la munte, unde pe creste, mai ales noaptea, rafalele vor depăşi 80…90 km/h, dar intensificări locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone, în special în vest şi în sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade. Izolat şi trecător se va forma ceaţă.
 
În Bucureşti, în prima zi de toamnă, vremea va fi uşor instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale în prima zi a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în a doua parte a zilei când vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.
 
Joi, 2 septembrie, tot de frig avem parte. Vremea va fi răcoroasă ziua în special în regiunile din nordul şi nord-estul ţării, iar noaptea în toate zonele. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, uşor mai ridicate în Câmpia Română şi Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade. Cerul va fi temporar noros în nord-est, în centru şi la munte, unde local va ploua în general slab.
 
În restul teritoroului cerul va fi variabil la parţial noros, iar ploile se vor semnala pe spaţii restrânse, cu probabilitate mai mare în Muntenia. Vântul va continua să sufle tare la munte, îndeosebi la altitudini mari şi va avea intensificări locale şi temporare şi în celelalte zone. Vor fi condiţii de ceaţă.
 
În Capitală, vremea se va răcori, astfel că temperatura maximă va fi de 23…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Cerul va fi parţial noros şi vor fi posibile ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla slab şi moderat.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările