Prognoza meteo: Când vine primăvara. Vreme de iarnă în majoritatea zonelor, unde viscoleşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsori şi precipitaţii în toată ţara FOTO I.S.
Ninsori şi precipitaţii în toată ţara FOTO I.S.

Ninsoare viscolită în masivele sudice, polei şi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului anunţă meteorologii în următoarele zile. Primăvara încă se lasă aşteptată, fenomenele de iarnă punând stăpânire pe România.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), marţi, 16 martie, vremea va fi rece, se va menţine în general închisă şi vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului, local mai însemnate cantitativ în centrul, sudul şi estul ţării. Vor predomina ploile în sud şi, pe alocuri, în vest, iar în nord, centru şi nord-est, treptat, vor fi mai ales ninsori. Izolat, vor fi condiţii de polei. În zona de munte va ninge şi va continua să se depună strat de zăpadă local consistent. 

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la peste 1500 m altitudine, cu precădere în masivele sudice, vor fi rafale de peste 80 km/h şi ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime, sub normele perioadei, vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -2 şi 3 grade.

În Bucureşti, vremea va fi închisă şi se va răci. Temporar va ploua, moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări trecătoare. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

Miercuri, tot de vreme rea avem parte şi va fi rece pentru această dată. Temporar, vor fi precipitaţii în toate regiunile, local însemnate cantitativ. În sud vor fi mai ales ploi, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile, abundente în Moldova, parţial în Transilvania, dar şi în zona de munte, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla moderat, local şi temporar cu intensificări în toate regiunile, dar mai ales în zona montană înaltă, în special a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h, astfel încât zăpada va fi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 şi 3 grade.

În Capitală, vremea se va menţine închisă, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 6….7 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

În cursul zilei de joi vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai ales ploi în sud şi est şi predominant ninsori în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări ziua în est, sud şi sud-vest, dar mai ales la munte unde zăpada va fi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 3 grade.

În Bucureşti, vremea se va încălzi uşor. Cerul va avea înnorări şi, temporar, îndeosebi în cursul zilei, va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

Meteorologii au transmis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, potrivit căreia temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 15 - 23 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile vestice şi în zona montană aferentă. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi în regiunile sud-estice.

Săptămâna 23 - 29 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile estice.

Săptămâna 29 martie - 5 aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 5 - 12 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Vă mai recomandăm şi:

Este periculos vaccinul dezvoltat de AstraZeneca? Ce spun experţii

Elena Udrea: Stau şi mă gândesc de ce, Doamne iartă-mă, nu am luat banii ăia acasă, dacă tot erau aşa de mulţi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite