Prognoza meteo: Vine primăvara cu adevărat. Cât de cald se anunţă, unde lovesc ploile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se încălzeşte în weekend FOTO pixabay
Vremea se încălzeşte în weekend FOTO pixabay

După episodul de iarnă, sfârşitul de săptămână aduce vreme frumoasă, deşi de ploi şi lapoviţă nu scăpăm. Temperaturile cresc începând de sâmbătă, însă vremea va fi tot rece. Duminică, meteorologii anunţă 17 grade în sud-estul ţării.

Conform Administraţiei aţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, 27 martie, vremea se va menţine rece pentru ultima decadă a lunii martie, deşi valorile termice vor fi în creştere. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -10 grade, dar şi mai ridicate, până la 3…4 grade, în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în sud-estul teritoriului, iar pe parcursul zilei şi în vest. Cu totul izolat vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie. 

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi în regiunile estice şi sud-estice. 

Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă, iar la sfârşitul intervalului se va produce brumă local în nord, în centru, în dealurile sudice şi izolat în restul ţării.

În Bucureşti, deşi în creştere uşoară faţă de zilele anterioare, valorile termice se vor situa în continuare sub mediile climatologice specifice datei. Cerul va avea înnorări la începutul zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre -3 grade.

Duminică, 28 martie, anunţă ANM, încălzirea vremii va continua, astfel că se vor înregistra valori de temperatură în jurul celor normale perioadei, cu maxime cuprinse în general între 8 şi 17 grade şi minime între -2 şi 6 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre -6 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi parţial noros în extremitatea nord-vestică şi cea de est şi variabil la senin în rest, iar dimineaţa izolat se va semnala ceaţă. Începând de seara, aria de nebulozitate şi ploile -în general slabe cantitativ- vor cuprinde treptat jumătatea de nord-vest a teritoriului. 

În zona montană înaltă vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în Transilvania, pe spaţii mici, precipitaţii mixte. Izolat, spre dimineaţă, în centru şi nord-est vor fi condiţii de polei. În a doua parte a nopţii, în sud, în est şi în centru se va forma din nou ceaţă, pe arii restrânse şi izolat se va produce brumă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte.

În Capitală, valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale la sfârşitul lunii martie; maxima va fi de 14…15 grade, iar minima de 0…3 grade. Cerul va fi variabil, iar în primele ore ale zilei şi la sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat.

Săptămâna viitoare începe cu vreme bună. Luni, în regiunile sudice vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, iar în restul ţării valorile termice, în scădere faţă de intervalul anterior, vor fi în general apropiate de normele climatologice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 18 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -3 şi 6 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi perioade cu ploi slabe, mai ales averse ce se vor semnala pe alocuri în nordul, centrul şi sud-estul ţării şi izolat în restul teritoriului.

În zona montană înaltă, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi, local şi temporar, în nord-est, centru şi sud-vest. În orele dimineţii izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, valorile termice, în creştere faţă de intervalul precedent, vor caracteriza o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată; temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi condiţii pentru averse de ploaie în orele serii. Vântul va sufla slab până la moderat.

Vă mai recomandăm şi:

Cătălin Drulă aruncă bomba! Ministrul Transporturilor spune că nu s-a ajuns la niciun acord cu sindicaliştii de la metrou

Ce faci acasă când îţi creşte tensiunea. Medic: Învaţă 2-3 gesturi simple şi ce trebuie să înghiţi rapid

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite