Prognoza meteo: vine un nou val de precipitaţii. Unde plouă cel mai mult, cât de frig va fi şi ce se anunţă în noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi precipitaţiile încep să retragă uşor, de sâmbătă noapte, un nou val de ploi loveşte România. Vremea severă se întoarce: va continua să fie rece, iar maximele nu vor depăşi în următoarele zile 13-16 grade Celsius, temperaturi sub cele climatologic specific acestei perioade din an.

Valorile termice se vor situa în continuare sub cele climatologic specifice acestei perioade din an la nivelul întregii ţări. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în sud-est, iar noaptea în nord-vest, unde doar cu totul izolat va ploua slab.

Vineri, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, iar spre sfârşitul acestuia în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 16 grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime între -8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jurul a 9 grade în Dealurile de Vest. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

Lapoviţă la munte

Sâmbătă, valorile termice se vor menţine mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Înnorările se vor accentua treptat şi va ploua în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în cea de sud. Izolat, în extremitatea de nord, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.  Săptămâna începe cu vreme rece şi mohorâtă.

Va ploua în toate regiunile, iar în zona montană, în special la altitudini mai mari precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe arii restrânse se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Ploile încep să se retragă uşor de marţi,  iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 15 grade.

Maramureşul, lovit de precipitaţii în noiembrie

Nici luna noiembrie nu aduce vreme mai bună. Conform ANM, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai ridicate local, în sud, sud-est şi vest. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Transilvaniei şi Moldovei (între 0 şi 5 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea, respectiv între 5 şi 8 grade Celsius.

În privinţa precipitaţiilor, cantităţile totale se vor încadra, în general, peste normele climatologice, stabilite ca medie multianuală lunară la 41,5 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Oltenia (până la 81 l/mp), Maramureş (77 l/mp), Crişana (63 l/mp), Banat (58 l/mp) şi Muntenia (de până la 51 l/mp).


Vă recomandăm şi:

Avertizare de vreme rea. Trei zile de ploi, temperaturi scăzute şi ninsori la munte

Prognoza meteo: vine un nou val de aer polar. Cât de frig se face, unde lovesc ploile, când se anunţă brumă şi ninsori

Prognoza meteo: vreme de coşmar, cât de frig se face. Ce vreme se anunţă până la sfârşitul toamnei, unde va fi cel mai cald

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite