Prognoza meteo: Veşti proaste de la meteorologi, ce se anunţă de Florii. Când loveşte frigul România, unde dă îngheţul

Prognoza meteo: Veşti proaste de la meteorologi, ce se anunţă de Florii. Când loveşte frigul România, unde dă îngheţul

Frig şi ploi din belşug FOTO Mediafax

Meteorologii vin cu veşti proaste pentru următoarele două săptămâni. Vom avea parte de ploi zilnice în unele regiune şi de o răcire accentuată, fiind anunţate chiar şi temperaturi sub pragul de îngheţ. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza valabilă în perioada 8-21 aprilie 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Iată prognoza pentru fiecare regiune a ţării:
 
Precipitaţii abundente în Banat
 
În prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19...21 de grade, în medie, specifice primelor 3 zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 13 grade. Ulterior, până în jurul datei de 17 aprilie, aceeaşi medie va creşte doar cu aproximativ 2 grade, însă spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18...19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 2...3 grade în intervalul 16-18 aprilie, iar apoi în creştere până la 5...6 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi local mai însemnate cantitativ.
 
Minime de 2 grade în Crişana
 
În prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19...21 de grade, în medie, specifice primelor 3 zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 12 grade. Ulterior, până pe 17 aprilie, aceeaşi medie va creşte doar cu 1...2 grade, însă spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18...19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 1...2 grade în intervalul 16-18 aprilie, iar apoi în creştere până la 5...6 grade, pe 20 şi 21 aprilie. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi local mai însemnate cantitativ.
 
Temperaturi sub pragul de îngheţ în Transilvania 
 
Vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 17...18 grade, în primele 3 zile de prognoză, până în jurul a 11 grade în intervalul 14-16 aprilie. Apoi această medie va fi în creştere, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 16...17 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15-18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheţ, însă ulterior se estimează că va creşte până la 1...2 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie. Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9-13 aprilie, când local pot fi moderate cantitativ.
 
Ploi puternice şi în Maramureş 
 
Vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 19...20 de grade, în primele 2 zile de prognoză, până în jurul a 11 grade în intervalul 13-16 aprilie. Apoi această medie va fi în creştere, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 17...18 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15-18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheţ, însă ulterior se estimează o creşte până la 3...4 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie. Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 10-13 aprilie, când local şi temporar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.
 
Temperaturi mai mici cu 10 grade în Moldova 
 
Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 19 la 10 grade. Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 17 grade pe 20 şi 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 0 grade în 16 aprilie, iar ulterior va creşte, până la finalul intervalului de prognoză, spre 4...5 grade. Temporar vor fi precipitaţii, predominant ploi în general slabe, cu o probabilitate mai mare de apariţie în intervalele 9-11 şi 12-14 aprilie.
 
Răcire şi pe litoral
 
În perioada de până la 12 aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 14...15 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. Ulterior va urma un proces de răcire, astfel încât, pe 15 aprilie, media temperaturilor maxime urmează să atingă 9 grade, iar până pe 21 aprilie ea va creşte spre 15...16 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul temperaturilor minime va avea o evoluţie asemănătoare şi anume media acestora va fi de 7...8 grade până pe 14 aprilie, apoi va scădea până la 3 grade pe 16-17 aprilie, iar până pe 21 aprilie ea va creşte spre 6...7 grade. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi temporar pot fi moderate cantitativ.
 
Două grade în Muntenia 
 
În perioada de până la 12 aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 16...17 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie. Ulterior va urma un proces de răcire, astfel încât, pe 15 aprilie, media temperaturilor maxime urmează să atingă 11 grade, dar până pe 21 aprilie se estimează că va creşte spre 18...19 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul temperaturilor minime va avea o evoluţie asemănătoare şi anume media acestora va oscila uşor în jurul a 7 grade până pe 14 aprilie, apoi va scădea până la 2 grade pe 16-17 aprilie, iar până pe 21 aprilie ea va creşte spre 4...5 grade. Temporar vor fi ploi, cu o probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 9-14 aprilie, când local şi temporar vor fi moderate cantitativ.
 
Un grad în Oltenia
 
Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 17 la 11 grade. Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 18 grade pe 20 şi 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea până la 1 grad în 17 aprilie, iar ulterior va creşte, atingând la finalul intervalului de prognoză 4...5 grade. Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-10 aprilie şi 11-14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi temporar vor fi moderate cantitativ.
 
Minus şase grade la munte 
 
Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la 2 grade. Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 8 grade pe 20 şi 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea sub 0 grade în data de 12 aprilie, atingînd -6 grade pe 16 aprilie, iar ulterior va fi în creştere şi la finalul intervalului de prognoză va atinge 0 grade. Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9-14 aprilie, când local şi temporar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările