Prognoza meteo: Un val de frig şi de ploi violente pune stăpânire România. Cât de frig se face şi unde se anunţă cel mai rău

Prognoza meteo: Un val de frig şi de ploi violente pune stăpânire România. Cât de frig se face şi unde se anunţă cel mai rău

Vreme rece şi ploioasă FOTO Shutterstock

Ne bucurăm de vreme caldă doar luni, pentru că de marţi toamna autentică se întoarce. Vremea se încălzeşte luni în sudul ţării, în timp ce în regiunile nord-vestice, valorile termice diurne vor fi în scădere. De marţi, instabilitatea atmosferică pune stăpânire pe toată ţara, iar temperaturile vor fi în scădere.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), valorile termice diurne vor fi în scădere in regiunile nord-vestice, în creştere în cele sudice şi nu vor avea variaţii importante în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi, îndeosebi spre seară şi noaptea în regiunile intracarpatice, la munte şi pe arii relativ restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 grade în vest şi 28 de grade în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 5 grade. Izolat se va semnala ceaţă.
 
Marţi, 24 septembrie, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi va ploua şi cu caracter de aversă, în majoritatea regiunilor, dar pe arii mai restrânse în cele nordice. În sud-vestul teritoriului vor fi posibile şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul ţării. Temperaturile maxime, în scădere faţă de intervalul precedent în sud-vest, sud şi est, se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime între 8 şi 17 grade. 
 
Valorile termice se vor situa, miercuri, în jurul celor normale la această dată. Cerul va avea înnorări şi local va ploua în majoritatea regiunilor. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 22 de grade, iar cele minime între 8 şi 16 grade.  Şi în următoarele zile, spre sfţrşitul săptămînii, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului.
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: