Prognoza meteo: Un val de frig loveşte România. Unde sunt aşteptate ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme deosebit de rece şi cu precipitaţii FOTO Adevărul
Vreme deosebit de rece şi cu precipitaţii FOTO Adevărul

Un val de frig loveşte din nou România! Procesul de răcire se va resimţi mai întâi la temperaturile diurne, apoi şi la cele din cursul nopţilor, devenind mai frig decât în mod obişnuit. La munte sunt aşteptate ninsori.

Vineri şi sâmbătă (8 şi 9 octombrie) vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a ţării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitaţii mixteConform estimărilor meteorologilor, în jurul datei de 10 octombrie, maximele termice vor fi de 13...15 grade, iar minimele de 6...8 grade.

Conform administraţiei Naţionle de Meteorologie(ANM), joi, răcirea vremii va continua şi se va resimţi mai ales la valorile termice din timpul zilei. Cerul va avea înnorări şi va ploua în vestul şi sud-vestul ţării şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-est. La altitudini mari vor mai fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă şi brumă.

La Bucureşti, joi, valorile termice diurne vor continua să scadă uşor, astfel încât vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii octombrie. Conform meteoorlogilor, cerul va fi mai mult noros, însă cu probabilitate de ploaie destul de redusă. Vântul va avea temporar intensificări, mai ales după-amiaza şi seara. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

Vineri se face şi mai frig. Meteorologii anunţă că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu precădere în regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua cu o probabilitate mai mare în vestul, sudul şi centrul ţării.

 Pe crestele montane vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special în vestul Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

În Capitală, vineri, vremea fi rece şi în general închisă, cu probabilitate ridicată pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Vă mai recomandăm şi:

 

Nou record istoric pe piaţa de referinţă din Europa: Preţul gazelor a crescut cu 60% în doar două zile

 

Medic, despre pandemie: Să vă fie foarte clar, dacă faci COVID ai o şansă din 5 că te va omorî

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite