Prognoza meteo: Un val de aer neobişnuit de cald loveşte România. Unde se anunţă precipitaţii şi ce fenomene ne aşteaptă

Prognoza meteo: Un val de aer neobişnuit de cald loveşte România. Unde se anunţă precipitaţii şi ce fenomene ne aşteaptă

Se anunţă ploi în sud-vestul ţării FOTO Shutterstock

O masă de aer anormal de cald loveşte România. Temperaturile vor creşte din nou peste normalul perioadei în luna februarie, arată prognoza meteo. Săptămână care începe aduce valori termice de luna aprilie, în sudul ţării termometrele vor arăta şi 16 grade Celsius.

„Continuăm să avem parte de această masă de aer anormal de cald peste toată zona României. În ceea ce priveşte temperaturile, acestea vor deveni anormal de ridicate, şi în sud, la valori ce vor ajunge luni şi marţi la 16 grade Celsius, iar în acestă perioadă a anului ar trebui să se oprească la 7-8 grade Celsius. Valori de 15 grade vor fi şi în Capitală”, spune Simona Căpşună, meteorolog Digi24.
 
Luni, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea va fi predominant frumoasă, iar ziua şi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice mai ridicate faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului în nord-vestul teritoriului, când vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe - mai ales sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări uşoare pe crestele montane şi pe arii restrânse în est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 6 grade, mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu valori termice diurne în creştere faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade, iar cea minimă de 1...2 grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Vor fi condiţii de ceaţă, mai ales noaptea.
 
Vânt şi ploi slabe
 
Marţi, vremea se va menţine deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil în regiunile sud-estice şi temporar noros în rest. Pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe -predominant ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, iar cele minime între -3 şi 5 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Marţi, în Capitală, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă de 4...5 grade. În primele ore ale zilei vor fi condiţii de ceaţă.
 
În această săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Excepţie vor face regiunile din sud-vestul ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: