Prognoza meteo. Toamnă cu val de caniculă fără precedent. Când şi unde se răcoreşte şi se anunţă ploi

Prognoza meteo. Toamnă cu val de caniculă fără precedent. Când şi unde se răcoreşte şi se anunţă ploi

Toamnă cu temperaturi de vară

Valul de căldură fără precedent ce a lovit România în plină toamnă continuă. Deşi temepraturile încep să scadă de luni, răcirea vremeii este nesemnificativă, având în vedere că maximele vor atinge 30 de grade în sudul ţării. Meteorologii spun că este cea mai caldă toamnă din istorie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Şi duminică, vremea se va menţine frumoasă şi cu temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării. Luni, în regiunile nordice, centrale, vestice şi de sud-vest, valorile termice vor continua să scadă, cerul va prezenta înnorări temporare şi local va ploua.

Averse şi descărcări electrice

Chiar dacă duminică, mercurul din termometre mai scade cu câteva grade, căldura rămâne la putere. Vreme anormală pentru data din caldendar, când, în mod obişnuit, temperaturile trebuie să fie cu 10-15 grade mai mici decât cele actuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate la munte, iar spre seară şi noaptea şi în jumătatea de vest a teritoriului.

Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania, unde cu totul izolat vor fi posibile cantităţi mai importante de apă şi căderi de grindină. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în regiunile estice, sud-estice şi în depresiuni, se va semnala ceaţã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 grade  pe litoral şi în jur de 30 grade în centrul ţării.

Maxime de vară

Săptămâna începe cu vreme mohorâtă, dar cu maxime de vară. În regiunile nordice, centrale, vestice şi de sud-vest, valorile termice vor continua să scadă, cerul va prezenta înnorări temporare şi local va ploua. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, iar izolat se vor semnala descărcări electrice. “În restul teritoriului, vremea se va menţine predominant frumoasă şi caldă pentru această perioadă, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 grade în vest şi 28 de grade în sud”, spun meteorologii.


Vă recomandăm şi:

Maxime istorice pentru luna septembrie. Cât de cald se anunţă, unde va fi răcoare şi când se domoleşte canicula de toamnă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările