Prognoza meteo: După un weekend de foc, vremea se strică. Unde se anunţă ploi în fiecare zi şi cât scad temperaturile

Prognoza meteo: După un weekend de foc, vremea se strică. Unde se anunţă ploi în fiecare zi şi cât scad temperaturile

Se anunţă ploi în majoritatea regiunilor FOTO 1233 RF

Ne aşteaptă un weekend de foc în sudul ţării, însă de duminică seară, temperaturile încep să scadă. Ploile de scurtă durată vor fi prezente până pe 4 august 2019, în majoritatea regiunilor, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

 
"Ne aşteptăm într-adevăr la o încălzire uşoară în următoarele zile, astfel încât şi în zona ţării noastre în acest weekend vremea va deveni caniculară (...) Sâmbătă şi duminică, mai ales în jumătatea sudică, temperaturile vor înregistra şi 35-36 de grade Celsius'', a anunţat Alina Şerban, meteorolog ANM.
 
Conform ANM, încă de sâmbătă seară, vremea va deveni instabilă în jumătatea nord-vestică a ţării, unde după-amiaza şi noaptea vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi mai însemnate de apă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice şi de sud-est, unde după-amiază disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile minime se vor situa între 12 şi 21 de grade, uşor mai ridicate pe litoral.
 
Luni, vremea va fi instabilă cu precădere în jumătatea de vest a ţării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 34 de grade, iar minimele între 11 şi 23 de grade.
 
 
Iată prognoza pentru fiecare regiune:
 
Precipitaţii în Banat 
 
La finalul acestei săptămâni temperaturile maxime vor atinge în medie 34 de grade. În cea de-a doua săptămână de prognoză nu vor mai fi variaţii termice semnificative, media maximelor se va situa între 32 şi 34 de grade şi va caracteriza o vreme călduroasă. În ultimele zile ale lunii iulie şi în primele din luna august mediile minimelor termice vor fi relativ constante, de 17 – 18 grade. Vor fi ploi de scurtă durată după data de 27 iulie. 
 
Ploi de scurtă durată în Crişana 
 
Media valorilor termice maxime va fi în scădere de la 30 de grade, cu aproximativ 2 grade, şi se va resimţi în ultimele zile de prognoză ale lunii iulie. Media temperaturilor minime va atinge 17 grade pe 29 iulie. În zilele care vor urma va rămâne relativ constantă. Vor fi ploi de scurtă durată după data de 27 iulie. 
 
Răcoare în Transilvania
 
În Transilvania, temperaturile minime vor scădea cu 2 – 3 grade. În următoarele 3 zile vor fi din nou în creştere, vor ajunge la o medie de 14 grade, apoi nu vor mai avea variaţii importante. Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse după data de 27 iulie. 
 
Instabilitate atmosferică în Maramureş
 
Media temperaturilor maxime va scădea de la 28 de grade până la 24 de grade în următoarele zile, când vremea va deveni răcoroasă. La începutul lunii august, media maximelor termice va fi de 32 de grade. Probabilitatea mai ridicată pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi după data de 27 iulie.
 
Cald în Moldova
 
Va urma o perioadă de încălzire, până la începutul lunii august, când media minimelor termice va ajunge la 18 grade, apoi va scădea foarte puţin, cu aproximativ un grad. Vor fi averse aproape în fiecare zi la începutul săptămânii viitoare.
 
Averse pe litoral
 
La sfârşitul acestei săptămâni, media temperaturilor maxime va atinge 30 de grade. Acestea se vor menţine relativ constante şi la începutul lunii august. Media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Trecător vor fi posibilie averse aproape în fiecare zi. 
 
Precipitaţii şi în Muntenia
 
După data de 28 iulie, aversele îşi vor face apariţia în fiecare zi în Muntenia, iar media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 28 de grade. Specialiştii ANM prognozează ploi de scurtă durată în fiecare zi, începînd de săptămâna viitoare.
 
Instabilitate atmosferică în Oltenia 
 
Sfârşitul de săptămână aduce creşteri de 2 – 3 grade Celsius ale temperaturilor maxime, în timp ce temperaturile minime vor avea uşoare variaţii, situându-se în jurul valorii de 18 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente după data 27 iulie. 
 
Vreme rea la munte 
 
Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi mai intense se vor semnala la începutul lunii august. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 21 de grade.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările