Prognoza meteo: Când se schimbă vremea şi ce mai avem de îndurat

Prognoza meteo: Când se schimbă vremea şi ce mai avem de îndurat

Vreme deosebit de caldă în majoritatea regiunilor în următoarele zile FOTO pixabay

Temperaturile vor fi în continuare ridicate, în jurul valorii de 30 de grade în mai toate regiunile ţării, în timp ce în sud canicula face aerul irespirabil. La munte va fi răcoare, cu maxime care vor ajunge la 23 de grade. De la jumătatea lunii, vremea se schimbă radical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), miercuri, 11 august, vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea zonelor, pe arii restrânse caniculară la amiază în Banat, Oltenia şi Muntenia, unde şi disconfortul termic se va menţine ridicat.
 
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, când local în zona de munte şi izolat în restul teritoriului, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină şi vijelii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 29 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 22 de grade.
 
În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când şi discofortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, dar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi redusă. Temperatura maximă va fi de 33…35 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.
 
Şi joi, în jumătatea de sud a ţării vremea se va menţine călduroasă, caniculară în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, când pe arii restrânse îndeosebi în zonele de munte, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade, cu valori mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.
 
În Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară şi în cursul nopţii, când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.
 
Vineri, vremea va fi călduroasă în sud şi în sud-vest, unde izolat disconfortul termic va fi relativ ridicat, în timp ce în restul ţării temperaturile vor fi agreabile.  Conform ANM, cerul va fi variabil la parţial noros în Carpaţii Meridionali şi în regiunile sud-sud-vestice, dar numai pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.
 
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…9 grade în depresiunile din nord-vest şi centru şi 20…21 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe arii restrânse, cu precădere în depresiuni, se va forma ceaţă.
 
În Bucureşti se anunţă o maximă a temperaturii aerului în jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil la parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minima termică va fi de 18…19 grade, uşor mai scăzută în zona periurbană.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările