Prognoza meteo: Când se schimbă vremea. Unde se încălzeşte, cât mai plouă

Prognoza meteo: Când se schimbă vremea. Unde se încălzeşte, cât mai plouă

Se anunţă precipitaţii şi în următoarele zile FOTO pixabay

Tot de frig aveam parte în următoarele zile, iar de precipitaţii nu sunt şanse să scăpăm. Meteorologii anunţă frig accentuat, ninsori în centru şi zonele deluroase, vânt puternic şi ploi în sudul ţării. De sâmbătă, vremea se mai îndreaptă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), joi, 8 aprilie, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 3 grade. Cerul va avea înnorări, în special pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare în centru şi în zonele deluroase, local mixte în vest şi mai ales ploi, pe arii restrânse, în rest. La munte va ninge. Izolat, după-amiaza, vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în mare parte din ţară, cu viteze mai mari la munte şi în sud-vest. Noaptea, local, se va semnala brumă.
 
În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza când vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, iar noaptea, de brumă.
 
Vineri, meteorologii anunţă vreme în general frumoasă, dar deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie în cea mai mare parte a ţării. Astfel, conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 2 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -11 grade şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări ziua în zona montană, în special în Carpaţii de Curburã şi estul Carpaţilor Meridionali, unde izolat va fulgui, precum şi în regiunile sud-estice unde vor fi posibile, pe spaţii mici, precipitaţii slabe, de scurtă durată, mai ales ploi.
 
Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări în zona montană înaltă. În orele dimineţilor se va forma pe arii restrânse ceaţă, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă pe arii extinse în nord, centru şi nord-est şi local în restul teritoriului.
 
În Capitală, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări în a doua parte a zilei când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută, spre -2 grade, în zona periurbană unde se va produce brumă.
 
Sâmbătă, 10 aprilie, vremea începe să se îndrepte. Valorile termice, în creştere uşoară faţă de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă, mai ales dimineaţa şi noaptea, în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9…-7 grade în depresiunile intramontane şi 6…7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiţii de ceaţă, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă, local în Transilvania şi pe suprafeţe mici în celelalte regiuni.
 
În Bucureşti, deşi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât normal la această dată dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai scăzută, până în jurul a 0 grade, în zona periurbană unde vor mai fi condiţii de brumă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările