Prognoza meteo: Când scăpăm de ploi. Unde se aşteaptă ninsori şi cât cresc temperaturile

Prognoza meteo: Când scăpăm de ploi. Unde se aşteaptă ninsori şi cât cresc temperaturile

Vreme mohorâtă FOTO Adevărul

Gradele vor urca treptat în termometre în următoarele trei zile, dar nu scăpăm nici de ploi. În primele zile ale săptămânii vitoare, vremea va fi instabilă, astfel că vor fi intervale în care temporar va ploua. Maximele vor ajunge până la 23 de grade, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM)ANM.

 
Începutul de săptămână debutează cu înnorări şi, temporar, cu ploi în regiunile de nord-vest, centru şi sud-vest.
„Cel puţin în primele zile ale săptămâni, vremea va fi, în general, instabilă, astfel că vor fi intervale în care temporar va ploua. Concret, începutul de săptămână debutează cu înnorări şi, temporar, cu ploi. Ziua, în partea de nord-vest şi centru, şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea, local, în partea de vest, sud-vest şi în centru”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Oana Catrina.
 
În ceea ce priveşte vremea la munte, aici sunt aşteptate precipitaţii mixte şi predominant ninsori, dar numai la altitudini mari. Cantităţile de apă ce se vor acumula pe parcursul unei zile aici, vor depăşi 15-20 de litrii pe metru pătrat.
 
„În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali sunt aşteptate precipitaţii mixte, iar la altitudini mari, predominant ninsori, în timp ce în restul zonei montane, adică în zona Carpaţilor Occidentali, va ploua. Vorbim, mai ales, de averse însoţite de descărcări electrice, iar ,izolat, cantităţile de apă ce se vor acumula pe parcursul a 24 de ore vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat, cu o probabilitate mai mare în zona montană”, mai spune Oana Catrina. Luni, la orele amiezii, mercurul din termometre va urca până la temperatura de 22 de grade.
 
„Local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste montane, în special în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, unde la rafală sunt aşteptate viteze care vor atinge şi vor depăşi 70-75 de km/oră. În orele amiezii vor fi temperaturi la scara întregii ţări cuprinse, în general, între 10 şi 22 de grade, minime între 0 şi 10 grade Celsius”, precizează meteorologul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: