Prognoza meteo: România, pârjolită de secetă. Ce se anunţă la vară, cât de puţin va ploua în iulie şi unde va fi prăpăd

Prognoza meteo: România, pârjolită de secetă. Ce se anunţă la vară, cât de puţin va ploua în iulie şi unde va fi prăpăd

Seceta face ravagii FOTO Adevărul

Vine o vară toridă, cu secetă care va pârjoli pământul în sud-estul ţării şi cu precipitaţii slabe. Furtunile violente nu vor lipsi din peisaj. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru vara anului 2018.

 
Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM)au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, iunie, iulie şi august, previziunile fiins sumbre: ne aşteaptă o vară secetoasă, caniculară şi cu furtuni.
"Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoare, semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est şi est ale teritoriului ţării. De asemenea, estimările ne indică faptul că precipitaţiile pe parcursul verii vor avea un caracter de ploi torenţiale, cantităţi de apă ridicate într-un interval foarte scurt", a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, într-o intervenţie televizată la România TV.
 
Deficit de precipitaţii în iunie
 
Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice şi centrale şi mai ridicate în restul teritoriului. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării.
 
Foarte cald în iulie
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice şi vestice. Cantităţile totale lunare de precipitaţii se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunţat fiind de aşteptat în sud-est şi sud.
 
Nu plouă nici în agust
 
Temperaturile medii vor continua să se situeze peste norma climatologică, în cea mai mare parte a ţării. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în toate regiunile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările