Prognoza meteo: România, lovită de frig. Unde scad temperaturile cu 20 de grade şi în ce regiuni lovesc ploi devastatoare

Prognoza meteo: România, lovită de frig. Unde scad temperaturile cu 20 de grade şi în ce regiuni lovesc ploi devastatoare

Vreme de toamnă în următoarele zile FOTO Shutterstock

Un val de aer rece aduce temperaturi şi cu 20 de grade mai mici în unele regiuni ale ţării, avertizează meteorologii.  Frigul s-a instalat încă de sâmbătă în nord, nord-est şi la munte, unde au căzut şi ploi de scurtă durată. De duminică, scad temperaturile în toată ţara şi vom avea minime cuprinse între 5 şi 17 grade.

 Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, 15 septembrie, temperatura aerului va marca o scădere faţă de intervalul precedent şi în regiunile din jumătatea de sud, astfel că, la nivelul întregii ţări, valorile se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, precum şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa în general între 21 şi 29 de grade, iar minimele între 5 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. În Bucureşti, vremea va fi normală termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar minima de 12...14 grade.
 
Luni, cerul va fi variabil cu înnorări temporare în a doua parte a intervalului când vor fi condiţii pentru ploi slabe în nordul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare la munte precum şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 32 de grade, iar minimele între 10 şi 19 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.
 
În Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar minima de 14...16 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 12 grade. Conform meteorologilor, de luni până miercuri, vremea se va încălzi treptat până spre mijlocul intervalului, apoi se va răci, la început în regiunile nordice, apoi şi în restul zonelor. De joi, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în nord, nord-est şi la munte.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: