Prognoza meteo: Ploi puternice lovesc România. Cât scad temperaturile şi în ce regiuni se anunţă prăpăd

Prognoza meteo: Ploi puternice lovesc România. Cât scad temperaturile şi în ce regiuni se anunţă prăpăd

FOTO Shutterstock

Vreme deosebit de caldă se anunţă şi duminică, 20 octombrie. Ne mai bucurăm câteva zile de maxime de 28 de grade pentru că de la sfârşitul lunii vremea se schimbă. Ploile lovesc România, iar temperaturile vor scădea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, în ţară, vremea va fi deosebit de caldă în orele amiezii în jumătatea de vest a ţării, în timp ce, în restul teritoriului valorile diurne se vor situa în continuare peste cele climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, exceptând primele ore ale zilei şi din nou cel mai probabil a doua parte a nopţii, când va fi nebulozitate joasă stratiformă sau ceaţă, local în est şi sud-est şi pe spaţii mici în centru. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 şi 16 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei.
 
Luni, în ţară, vremea va fi predominant frumoasă şi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, chiar deosebit de caldă cu precădere în jumătatea de vest a ţării va persista. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceaţă, local dimineaţa şi pe arii în general restrânse în a doua parte a nopţii, în zonele joase de relief din est şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 21 octombrie - 18 noiembrie 2019. Conform meteorologilor, a doua jumătate a lunii octombrie aduce temperaturi de vară. Spre finalul lunii, temperaturile încep să scadă şi apar ploile.
 
Săptămâna 21.10.2019 – 28.10.2019
 
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.
 
Săptămâna 28.10.2019 – 04.11.2019
 
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.
 
Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în toate regiunile, dar mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
 
Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019 
 
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare local în regiunile extracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: