Prognoza meteo: Cât mai ţine frigul. Ce fenomene se anunţă şi unde mai plouă

Prognoza meteo: Cât mai ţine frigul. Ce fenomene se anunţă şi unde mai plouă

Vreme rece şi cu ploi în următoarea săptămână FOTO 123 RF

Vremea va fi rece în continuare şi se vor mai semnala averse însoţite de descărcări electrice. Meteologii anunţă frig pentru această perioadă, cu precădere în vestul, centrul şi nordul ţării. În următoare săptămână se vor înregistrat tot temperaturi scăzute.

 
Duminică, 24 mai, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în majoritatea regiunilor, cu excepţia celor sud-estice unde înnorările vor fi temporare şi ploile pe arii mai restrânse. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vest, sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
În Bucureşti, vremea se va menţine răcoroasă. Cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10-11 grade. Săptămâna viitoare începe cu valori termice mai scăzute decât cele caracteristice perioadei. Va ploua temporar în majoritatea regiunilor.
 
Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza pentru următoarele săptămâni. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
 
Săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2020
 
Valorile termice estimate pentru această săptămână vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice şi local în cele sudice şi centrale, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.
 
Săptămâna 01.06.2020 – 08.06.2020
 
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice. Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara.
 
Săptămâna 08.06.2020 – 15.06.2020
 
Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia regiunilor sudice şi sud-estice, unde local cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare.
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.
 
Săptămâna 15.06.2020 – 22.06.2020
 
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: